Nemzetközileg is elítélik Orbán teljhatalmát, a Fidesz másra mutogat

Nemzetközileg is elítélik Orbán teljhatalmát, a Fidesz másra mutogat

Orbán koronázási ceremóniája nem mindenkinek tetszett. A magyar ellenzéki pártokon kívül számos más bírálója is van a Fidesznek.

A The Guardian nevű brit lap szerkesztőségi cikkben kritizálja Orbánt a koronavírus-törvény miatt, az Európai Bizottság is nehezményezi a fékek és ellensúlyok- és meghatározott időkorlát nélküli hatalmat. Szijjártó Péter ezeket a komoly, nemzetközi kritikákat elintézte azzal, hogy csak a liberálisok támadják külföldről a Fideszt.

A Vámpírkormány külügyi bohóca úgy fogalmaz:

„a bukott olasz baloldali miniszterelnök, az örök nagykoalíciós kistestvér német szocialisták, a választást soha nem nyert osztrák zöldek és luxemburgi kommunisták, valamint a szélsőségesen intoleráns északi liberálisok” mostani támadásában „semmi meglepő nincs: amikor mi valami nagy bajtól védjük meg a magyar embereket, ők mindig megtámadnak minket”.

A Fidesz megvédett minket a bajtól, amit úgy hívnak: véleményszabadság, demokrácia!

Szijjártó szerint a szóban forgó áramlat „pártjai és politikusai frusztráltak és irigyek: ők legfeljebb csak álmodhatnak az olyan társadalmi támogatottságról, mint amilyennel az elmúlt három parlamenti választást kétharmados többséggel megnyerő magyar kormány rendelkezik”.

A hatalommal lehet élni, építő kormányzással, az ellenzék véleményének figyelembevételével, és visszaélni a demokratikus intézményrendszer teljes lebontásával.

A Fidesz ezt az utat választotta, méghozzá egy olyan krízis közepén, amikor az egész országnak össze kellene fogni. Orbán csak a saját hatalmára tud gondolni most is. Nem felejtjük el neki! 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.04

Az MSZP tisztességes béreket és erős dolgozói jogokat, szakszervezetet követel

Mivel a kormány NEM törődik a munkavállalókkal, így az MSZP áll ki értük. Az ellenzéki párt követeli a dolgozók jogainak azonnali helyreállítását, és tisztességes béreket. Az MSZP azt javasolja, hogy a szakszervezetek is gyűjthessenek 1 százalékot.

  • 2020.06.04

MSZP: minden érintettnek azonos összegben járjon a 13. havi nyugdíj

A jó 13. havi nyugdíj igazságos, tisztességes és mindenkinek azonos összegben jár - mondta a Parlamentben Korózs Lajos, a szocialisták képviselője.

  • 2020.06.04

Varga Zoltán: szemfényvesztés a fideszes 13. havi nyugdíj

Szó sincs 13. havi nyugdíjról, ez az intézkedés szemfényvesztés, mert a kormány nem orvosolja a jelenlegi problémákat, az ütemezéssel és az összegekkel ez a lépés nem elég - mondta a Parlamentben Varga Zoltán, a DK képviselője.