Orbán: felfüggesztik a hiteltörlesztéseket

Orbán: felfüggesztik a hiteltörlesztéseket

Magánszemélyek és vállalkozások mai napig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét az év végégi felfüggesztik. Többek közt ezt jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a kormányülés szünetében.

 

Miután szerdán végre sikerült felülkerekednie a 21. század okozta technikai kihívásokon Orbán Viktornak, elmondta milyen gazdasági döntéseket hoztak. 

Úgy látják, itt az ideje, hogy "most már gazdasági döntéseket is hozzanak." Ezek most a legfontosabb döntéseik, de lesznek még újabbak is - jelentette ki a miniszterelnök. 

  • Bejelentette például, hogy év végéig felfüggesztik a magánszemélyeknek és vállalkozásoknak is a máig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét.
  • A jegybanki alapkamat plusz öt százalékban maximalizálják a csütörtöktől felvett fogyasztási hitelek teljes hiteldíjmutatóját.
  • A munkáltatók járulékfizetési kötelezettségét teljesen elengedik a különösen veszélyeztetett szektorokban. Ilyen a turizmus, a vendéglátás, a szórakoztatóipar, a sport és a kultúra, illetve a taxiszolgáltatás. A munkáltatók járulékfizetési kötelezettségét teljesen elengedik, a munkavállalókét jelentősen csökkentik, nyugdíjjárulékot nem is kell fizetniük Az egészségbiztosítás díja pedig a törvényben meghatározott minimumra csökken. Mindemellett nem lehet felmondani a helyiségbérleti szerződéseket, sem pedig a bérleti díjat emelni ezekben az ágazatokban.

Ezek az intézkedések június 30-ig érvényesek egyelőre. 

A munkavállalás szabályait rugalmasabbá tették, de erről nem közölt részleteket. Szerda estére ígérte a részletes határozat nyilvánosságra hozatalát. 

Minden, amit a koronavírussal kapcsolatban tudni kell

2019 végén azonosították az új koronavírust Kínában. Magyarország kormánya veszélyhelyzetet hirdetett ki a vírus miatt. De mi is az a koronavírus? Hogyan kell ellene védekezni?

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

Még a török harcjárműveket is Mészáros üzlettársán keresztül vesszük!

Nem is akármelyik partnerről van szó, hanem az a Szíjj László száll be a tankbizniszbe, akinek a magánrepülőjén rendszeresen utaznak fideszes politikusok és talpnyalók. A szerződés részletei persze titkosak 30 évig.

  • 2020.07.07

Ha a fideszes propagandista nem lenne ilyen buta, most nagyon szégyellné magát

Miért éreznek késztetést a fideszes "szakértők" arra, hogy bebizonyítsák, buták, de legalább hűek a Fideszhez?

  • 2020.07.07

Kivéreztetné a köztársaságpárti erők pártjait Orbán Viktor rablóbandája

A pártok 2020 második félévében már egyáltalán nem kapnak költségvetési támogatást, egyszerűen nem folyósítja nekik az állam a kijáró támogatást - írja a 444.