Orbánéknak nincs terve a tanévkezdésre, de nem is különösebben érdekli őket

Orbánéknak nincs terve a tanévkezdésre, de nem is különösebben érdekli őket

A szakemberek őszre jósolják a járvány második hullámát, ami könnyen elsöpörheti a tanévkezdést. Orbánék mégsem készítettek vészforgatókönyvet, és a digitális oktatást sem fejlesztették.

Orbán papagája, Gulyás Gergely a Kormányinfón elmondta, hogy ők hagyományos tanévkezdéssel számolnak.
A kormány nem törődik az oktatással, és az abban dolgozó emberekkel, sőt a diákokkal sem. Nem adnak tájékoztatást az iskolák vezetőinek arról milyen járványügyi szabályokra kell majd odafigyelni szeptembertől. 
Úgy gondolom, elérkeztünk az új típusú koronavírus második hullámának küszöbére - mondta nemrég Dr. Merkely Béla. A Semmelweis Egyetem rektora abból jutott erre a következtetésre, hogy az adatok alapján a betegek száma egyértelműen növekszik.

A vámpírkormány nem veszi figyelembe, hogy a szakértők szerint ősszel megérkezhet a koronavírus-járvány második hulláma, ez esetben pedig valószínűleg újra bezárhatnak az iskolák. Erre az esetre nem készülnek Orbánék B tervvel, vagy ha igen, arról még a oktatási intézmények vezetői sem tudnak.
A szaktárca valójában csak egy állásfoglalást jelentetett meg, a tanrendről szóló minisztériumi rendeletet továbbra sem adták ki. Pedig három héttel a tanév kezdése előtt nem közleményekről, hanem konkrét intézkedési tervekről kellene egyeztetni -nyilatkozta a Népszavának Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke.
Nem tudni, honnan lesz kézfertőtlenítő, hőmérő, vagy ha mégis bevezetik a távoktatást, akkor mi lesz azokkal a családokkal, ahol a szülőknek már nem maradt fizetett szabadságuk? Kell-e majd minden reggel lázat mérni a gyerekeknél, és ha igen azt ki végzi majd el? A gyerekeknek kell-e majd maszkot viselni? Kell-e dolgozni a 65 év feletti tanároknak? 
Orbánék nem mérték fel, hogy a digitális oktatás tavasszal hogyan működött a különböző iskolákban, milyen problémák adódtak. Nem törődtek azzal az elmúlt hónapokban, hogy az esetleges hibák kijavításával segítsék a tanárok amúgy is nehéz munkáját.

A korábban köznevelési államtitkárként megbukott Czunyiné dr. Bertalan Judit felel a digitális oktatásért. Elvileg. Az biztos, hogy Czunyiné rengeteg pénzt kapott ezért az állásért, de a márciustól otthonról tanuló diákok tanulása nem igazán volt zavartalan a kormány által javasolt rendszereken.

Persze nem ez az első eset, hogy nem segítik a pedagógusokat, hiszen bérüket az elmúlt 10 évben sem sikerült rendezni.
A felcsúti miniszterelnöknek csak az számít, hogy uralma alatt tartsa az oktatási intézményeket (is). Ezért akarja ő maga kinevezni az iskolaigazgatókat, akiket némaságra kötelez és ezért ültet iskolaőröket a tantermekbe, hiába tiltakoznak ellene szakemberek.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.28

DK: Már Matolcsyék is elismerik, hogy brutális áremelkedés vár ránk

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, azonnal kezdjen gazdasági válságkezelésbe.

  • 2020.09.28

Durvul a járványhelyzet: hamarosan muszáj lesz megnyitni a kiskunhalasi konténerkórházat

A városi Semmelweis Kórház kapacitásai végesek, hiába a bővítés. Hamarosan szükség lesz a konténerkórházra is – de vajon lesz-e elég ápoló és orvos?