Alig egy nap alatt 54 ezren írtak alá Orbán diktatúra-törvénye ellen

Alig egy nap alatt 54 ezren írtak alá Orbán diktatúra-törvénye ellen

Már közel 55 ezren írták alá a SzabadaHang petícióját. Tízezrek tiltakoznak az Orbánnak teljhatalmat adó törvényjavaslat ellen. 

Ahogyan arról beszámoltunk, a SzabadaHang weboldalán indított petíciót. A kezdeményezéshez több elismert szakértő is csatlakozott.

A petícióban többek közt leírják, hogy 

A felhatalmazási törvény határidő nélküli, korlátlan hatalmat készül adni egy olyan politikus kezébe, aki minden adandó alkalommal bizonyította, hogy a hatalommal gátlás nélkül visszaél, ha érdekei úgy kívánják.

Tiltakozzunk a felhatalmazási törvény elfogadása ellen!

A petíciót alig egy napja indították el, de már több mint 54 ezren írták alá. Ez jól mutatja, hogy a magyar emberek jelentős része egyértelműen elutasítja a felhatalmazási törvényt. 

A petíciót itt lehet aláírni.

Az ellenzéki politikusok is elutasítják a törvényjavaslatot. 

Azóta egyébként az ellenzéki pártok is kinyilvánították, hogy ebben a formában nem szavazzák meg a törvényjavaslatot.

A volt miniszterek is elfogadhatatlannak tartják. 

Ráadásul már a volt miniszterekből álló V21 csoport is nyílt levélben tiltakozott a felhatalmazási törvény ellen. Erről szóló nyílt levelükben többek közt arról írnak,

a válságos helyzet kezelésére az Orbán-kormánynak e törvény nélkül is minden szükséges jogi eszköz a rendelkezésére áll.

(Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.28

László Imre: két háziorvos is koronavírusos lett, mert nem kaptak védőfelszerelést

A kormány nem biztosított számukra megfelelő védőfelszerelést. A Fidesz hetek óta nem tesz semmit ezügyben, csak dobálóznak a számokkal, hogy hány maszk jött mennyi milliárdért. Közben nem tesznek semmit, csak az ellenzéket támadják.

  • 2020.03.27

Ujhelyi: 520 milliárd forint EU-forrás áll a kormány rendelkezésre

Ötszázhúszmilliárd forint uniós forrás áll már most a magyar kormány rendelkezésére a koronavírus-járvány elleni védekezésre - közölte az MSZP európai parlamenti képviselője pénteken online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.03.27

LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

Az egészségügyi és a szociális dolgozók bérének azonnali emelését, valamint az önkormányzatok nagyobb támogatását tartja szükségesnek az LMP a koronavírus-járvány elleni védekezés során.