Példaértékű együttműködéssel vészelik át az online oktatás nehézségeit a tanárok

Példaértékű együttműködéssel vészelik át az online oktatás nehézségeit a tanárok

Ott segítenek egymásnak a Fidesz-kormány által magukra hagyott pedagógusok, ahol csak tudnak. Országos összefogás alakult. 

Ahogy arról már többször írtunk, Orbán Viktor és rezsimje teljesen magára hagyta a tanárokat. Az iskolákat bezáratták koronavírus elleni védekezés jegyében. A tanításnak azonban távoktatás formájában folytatódnia kellett. Mivel a Fidesz-kormány 10 év alatt nem volt hajlandó egy 21- századi oktatási rendszert létrehozni, a tanároknak maguknak kell megoldaniuk a több éves hiányosságokat. 

Ezzel 1,2 millió gyerek családját szívatta meg Orbán Viktor és kormánya. 

De a magyar tanárokat kemény fából faragták. Nem hagyják, hogy kifogjon rajtuk Orbánék kőkorszaki hozzáállása, teljes csőd oktatáspolitikája.

Hazánk pedagógusai eszközök sorát vetik be, hogy gyermekeink a lehető legjobb oktatást kapják a koronavírus-járvány ideje alatt is. Van, aki vlogolni kezdett, ott mondja el tanácsait. Van, aki a fiatalok körében legnépszerűbb csatornákon igyekszik elnyerni a gyermekek figyelmét. Megint mások szinte programozóvá fejlesztették magukat, hogy a legoptimálisabb körülményeket teremtsék meg. 

Mégis, az egyik legmenőbb gesztus az a Facebook-csoport, ahol tanárok és szülők fogtak össze. 

A csoport lényeg, hogy a pedagógusok megoszthatják egymással tapasztalataikat. Ha pedig valakinek felmerülő kérdése van, szinte biztos, hogy segítséget fog kapni.

Van, hogy oktató jellegű videót osztanak meg egymással, van, hogy egy egész feladatsort elérhetővé tesznek  a csoport tagjainak. Ráadásul Nógrádi Gábor például négy könyvét ingyenesen letölthetővé tette a tanároknak és az otthon rekedt diákoknak.

Példaértékű az az összetartás, amit a magyar pedagógusok és szülők tanúsítanak. Köszönjük nekik!

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.28

László Imre: két háziorvos is koronavírusos lett, mert nem kaptak védőfelszerelést

A kormány nem biztosított számukra megfelelő védőfelszerelést. A Fidesz hetek óta nem tesz semmit ezügyben, csak dobálóznak a számokkal, hogy hány maszk jött mennyi milliárdért. Közben nem tesznek semmit, csak az ellenzéket támadják.

  • 2020.03.27

Ujhelyi: 520 milliárd forint EU-forrás áll a kormány rendelkezésre

Ötszázhúszmilliárd forint uniós forrás áll már most a magyar kormány rendelkezésére a koronavírus-járvány elleni védekezésre - közölte az MSZP európai parlamenti képviselője pénteken online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.03.27

LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

Az egészségügyi és a szociális dolgozók bérének azonnali emelését, valamint az önkormányzatok nagyobb támogatását tartja szükségesnek az LMP a koronavírus-járvány elleni védekezés során.