Újabb tüntetés lesz pénteken a NAT ellen

Újabb tüntetés lesz pénteken a NAT ellen

A Független Diákparlament élőképes tiltakozást szervez a modern oktatást teljesen ellehetetlenítő új Nemzeti alaptanterv ellen pénteken 16.00 órára a Hősök terén.

A Független Diákparlament (új nevén ADOM - Alternatív Diákközpontú Oktatásért Mozgalom) weboldalán állt ki az Orbán-rezsim új Nemzeti alaptanterve ellen. Az elmúlt időszakban egyre többen fejezték ki tiltakozásukat országszerte az új NAT kapcsán.

Tucatnyi tantestület, számos szakmai szervezet, 24 ezer petíció-aláíró, és persze diákok is felszólaltak már az ostoba, elavult NAT ellen. 

Az ADOM közleményében leírta, hogy példát vettek a Berzsenyi Dániel Gimnázium és a Szent László Gimnázium diákjairól. Ezért február 28-án délután 4-kor “NO NAT” feliratú élőképpel tiltakoznak majd a NAT bevezetése ellen a Hősök terén.

Mindenkit várnak, aki 21. századi oktatást szeretne a fideszes középkori, elavult rendszer helyett. 

Az ADOM azt is részletezte, mi a legnagyobb gond az új NAT-tal.

  • Az óraszám minimális (35-ről 34-re való) csökkentése mellett jelentősen növeli a lexikális tananyagot, ezzel hamisan állítja, hogy csökkentené a diákok és tanárok terheit: éppen ellenkezőleg, a tanórák mostantól még zsúfoltabbak lesznek.
  • Bár szavak szintjén modernnek próbál látszani, olyan mértékben előíró és diák- helyett tananyagközpontú, hogy azzal ellehetetleníti a modern pedagógiai módszerek alkalmazását, a tanárok szakmai szabadságát, a diákok érdeklődéséhez való alkalmazkodást.
  • Az olvasás megszerettetése helyett 126 szerző közel 500 művét írja elő a középiskolai irodalom órákon való feldolgozásra, miközben történelemből sokféle nézőpont bemutatása helyett egyetlen ideológiát szeretne a diákok felé közvetíteni, kritikus gondolkodás helyett engedelmes állampolgárokat nevelni.

Cél, hogy ne vezessék be az új NAT-ot!

Sok más pedagógus- és diákszervezethez hasonlóan az ADOM is azt akarja elérni, ne vezessék be a NAT-ot idén szeptemberben. Ehelyett széleskörű szakmai és társadalmi egyeztetésnek kell indulnia az alaptantervről egy korszerű, diákközpontú, méltányos oktatási rendszerért!

Az Esemény részletei itt érhetőek el.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

Még a török harcjárműveket is Mészáros üzlettársán keresztül vesszük!

Nem is akármelyik partnerről van szó, hanem az a Szíjj László száll be a tankbizniszbe, akinek a magánrepülőjén rendszeresen utaznak fideszes politikusok és talpnyalók. A szerződés részletei persze titkosak 30 évig.

  • 2020.07.07

Ha a fideszes propagandista nem lenne ilyen buta, most nagyon szégyellné magát

Miért éreznek késztetést a fideszes "szakértők" arra, hogy bebizonyítsák, buták, de legalább hűek a Fideszhez?

  • 2020.07.07

8,5 milliárd forintot kapott a pénzünkből a Lázár János hobbitelkeként működő mezőhegyesi ménesbirtok

A vámpírkormányt nem érdekli a válság. Ha egészségügyre és oktatásra nincs pénz, a haverok kistafírozására akkor is költenek. Lázár János a vidékre elsuvasztott lóügyi miniszter sem járt rosszul.