Pofátlan fizetést kapnak Orbán csicskái a veszélyhelyzetben is

Pofátlan fizetést kapnak Orbán csicskái a veszélyhelyzetben is

A parlamenti képviselők és a miniszterek bérét is csökkentik Szlovéniában a kialakult válsághelyzet miatt.

A szlovén kormány a koronavírus-válság idejére 30 százalékkal csökkenti az állami tisztségviselők fizetését, köztük a parlamenti képviselőkét és a miniszterekét, jelentette be Janez Jansa miniszterelnök kedden - adja hírül a HVG.

A 30 százalékos fizetéscsökkentés vonatkozik az igazságügyi tisztségviselőkre és az állami részesedéssel rendelkező vállalatok felügyelő bizottsági tagjaira is.

Mi a helyzet nálunk?

A Fidesz csicskái továbbra is a jócskán megemelt fizetésükkel parádéznak, szóba sem került, hogy a szlovén példát követve nálunk is kapjanak kevesebbet a képviselők. Míg az átlag magyar emberek örülnek, ha van mit a gyereknek adni a hónap végén, addig Orbán államtitkárjai több milliós év végi bónuszokat vihettek haza. 

Ráadásul Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere volt az egyetlen, aki az államtitkárjain kívül saját magának is adott bőkezűen jutalmat. 

Reméljük, felpakolt fertőtlenítőből és védőmaszkból a miniszter abból a pénzből. Kár, hogy azt már nem tudta elintézni, hogy másoknak is jusson.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.29

Mohács polgármesterére lesújtott a fideszes rendőrállam

A rendőrség közveszéllyel fenyegetés miatt nyomozást indított Mohács polgármestere ellen, amiért az arról beszélt: a városban akár helyi karantént is elrendelhetnek. 

  • 2020.03.29

Müller Cecília: szigorításokat vezetünk be

A rendelkezések lényege az volna, hogy minél többen maradjanak otthon minden körülmények között - írja a 444.

  • 2020.03.29

Orbán brazil haverja: a vírus egy kis nátha, néhányan meghalnak, ilyen az élet

Jair Bolsonaro brazil elnök szerint Sao Paolo kormányzója politikai indokból manipulálja a koronavírus áldozatainak számát - írja a Reuters alapján az Index.