Programajánló: Interjú Iványi Gáborral a Partizán műsorán

Programajánló: Interjú Iványi Gáborral a Partizán műsorán

Beszélgetés a hátrányos helyzetű gyerekek sorsáról, a Fideszről és arról, mit jelent kereszténynek lenni.

A kormány bosszúhadjárata egyre több jótékonysági szervezetet támad meg. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget (MET) először megfosztották egyházi státuszától, majd a többlettámogatását is megvonták. Ezt megtették az Igazgyöngy Alapítvánnyal és a Dr. Ámbédkar iskolával is.

Az indok: a Fidesz szerint nem térül meg az iskolák támogatása.

Erről beszélgetett Gulyás Márton Iványi Gáborral, Tóth Tamással és Iványi Júliával, a MET dolgozóival.

A szervezet rengeteg óvodát, általános iskolát és gimnáziumot üzemeltet. Itt a hátrányos helyzetű gyerekek és diákok számára lehetőség nyílik tanulmányaik befejezésére.

Ezen felül Iványiék jótékonysági szervezetként is működnek, a tanulók családjainak étkeztetést, ruházatot, szociális és mentálhigiénés ellátást is biztosítanak.

Ezzel Orbánnak úgy látszik komoly bajai vannak. Az állami támogatás nélkül ugyanis az intézmény nem tudja fenntartani magát és nem tudnak segíteni a gyerekek felzárkóztatásában.
A Fidesz-rezsim lehetőséget ad a folytatásra: mindössze az intézmény kulcsait kell átadni, ezzel elveszítve függetlenségüket. Vagy átadják az államnak, vagy tönkremennek. Orbán és a bandája nem is próbálja leplezni, mi a céljuk ezzel.

A MET-nek Budapesten 30, vidéken közel 100 millió forintos közműtartozása van. Nem azért, mert luxusvillákra költenek, vagy minden nap helikopterrel járnak.

Egyszerűen ennyibe kerül a mélyszegénységben élők megsegítése, akiket a kormány embertelen politikája juttatott oda.

Több évtizedes jótékonysági munka, tiszta emberi jóság és példa arra, mit jelent igazán kereszténynek lenni. A Fidesz tanulhatna Iványitól.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.19

Bevette a Fidesz a Kúriát is: Polt csicskája lesz a főbíró

Varga Zsolt Andrást választották meg a Kúria elnökének, aki korábban Polt Péter fideszes főügyész helyettese volt.

  • 2020.10.19

Raktárkoncertek: Segítségnek álcázott NER-es pénzszivattyú

A koronavírus miatt szorult helyzetbe került zenészek a pénzek töredékét kapják, nagyot kasszíroznak viszont a NER-cégek, akik gyakorlatilag a szemünk előtt veszik át a rendezvényszervező ipart – természetesen az állam beleegyezésével.

  • 2020.10.19

Feketemunkásokkal bukott meg Orbán milliárdos haverja

Nemcsak lopnak, de csalnak is a fideszesek: A NAV buktatta le Garancsi István cégét.