Sok ezren álltak ki Orbán gyűlöletkeltése ellen

Erre van szükség! A vasárnapihoz hasonló hajthatatlan, szolidáris ellenállással lehet kikényszeríteni, hogy Orbán és bűnbandája befejezze végre az uszítást, a gyűlöletkeltést.

Ahogy korábban már megírtuk, óriási felháborodást és ellenállást váltott ki Orbán Viktor és csicskásainak undorító gyűlöletcunamija. Uszítással és hazugságokkal szembe állították a romákat a nem romákkal. Ráadásul a bíróságok függetlenségét is elkezdték felszámolni. 

Ez ellen tiltakoztak Setét Jenő demonstrációján vasárnap a Kossuth téren. 

A Szabad Bíróság! Szabad Gyöngyöspata! című tüntetésen részt vett és a szervezésben is segített több civil szervezet és szakértői csoport. Ilyen volt többek közt a TASZ, a Szociális Csomagküldő Mozgalom az Idetartozunk Egyesület a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, az Oktatási Hálózat és a Város Mindenkié hajléktalan érdekvédő szervezet is. De politikusok sora is részt vett az ellenálláson.

Sok százan olyan szinten elfogadhatatlannak tartják azt az uszítást, amit Orbán Viktor elkezdett, hogy a felvonulásra több más megyéből és Gyöngyöspatáról is érkeztek tüntetők.

 

Orbán és rezsimje törvényt sért!

Setét Jenő főszervező felszólalásában arról beszélt, „senki sincs a törvény felett. Sem cigány, sem miniszterelnök.” utalva ezzel Orbán bírósági függetlenséget felszámoló lépéseire. Pedig a jog tiszteletben tartása mindenkinek kötelező! Hozzátette: „Ami az elmúlt hetekben történt, azt nevezhetnénk nagyon elegánsan tűrhetetlennek, botrányosnak. A valóság az, hogy az elmúlt harminc év legkegyetlenebb kormányzati támadása történt a cigány népesség ellen!

 

A bíróságok függetlenségének felszámolása ellen szólalt fel Kaltenbach Jenő, volt nemzeti és etnikai ombudsman is. Szerinte a kártérítési ítélet megkérdőjelezése „brutális támadás a magyar igazságszolgáltatás ellen.

Az Igazgyöngy Alapítvány vezetője, L. Ritók Nóra szerint óriási baj az iskolai szegregáció. A legújabb kormányzati lépések azonban még a problémáról való párbeszédet is ellehetetlenítik.

Rendszerszintű megoldások és nem gyűlöletkeltés az, amire itt szükség lenne.

A bírói ítéletet a "szociális szadizmus rezsimje" akadályozza, amivel azt üzeni a középosztálynak, féljetek és gyűlöljétek a még szegényebbeket - ezt már Szepesházi Péter korábbi bíró mondta. De felszólított:

Nem tehetjük ezt soha!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.04

Az MSZP tisztességes béreket és erős dolgozói jogokat, szakszervezetet követel

Mivel a kormány NEM törődik a munkavállalókkal, így az MSZP áll ki értük. Az ellenzéki párt követeli a dolgozók jogainak azonnali helyreállítását, és tisztességes béreket. Az MSZP azt javasolja, hogy a szakszervezetek is gyűjthessenek 1 százalékot.

  • 2020.06.04

MSZP: minden érintettnek azonos összegben járjon a 13. havi nyugdíj

A jó 13. havi nyugdíj igazságos, tisztességes és mindenkinek azonos összegben jár - mondta a Parlamentben Korózs Lajos, a szocialisták képviselője.

  • 2020.06.04

Varga Zoltán: szemfényvesztés a fideszes 13. havi nyugdíj

Szó sincs 13. havi nyugdíjról, ez az intézkedés szemfényvesztés, mert a kormány nem orvosolja a jelenlegi problémákat, az ütemezéssel és az összegekkel ez a lépés nem elég - mondta a Parlamentben Varga Zoltán, a DK képviselője.