Sok ezren álltak ki Orbán gyűlöletkeltése ellen

Erre van szükség! A vasárnapihoz hasonló hajthatatlan, szolidáris ellenállással lehet kikényszeríteni, hogy Orbán és bűnbandája befejezze végre az uszítást, a gyűlöletkeltést.

Ahogy korábban már megírtuk, óriási felháborodást és ellenállást váltott ki Orbán Viktor és csicskásainak undorító gyűlöletcunamija. Uszítással és hazugságokkal szembe állították a romákat a nem romákkal. Ráadásul a bíróságok függetlenségét is elkezdték felszámolni. 

Ez ellen tiltakoztak Setét Jenő demonstrációján vasárnap a Kossuth téren. 

A Szabad Bíróság! Szabad Gyöngyöspata! című tüntetésen részt vett és a szervezésben is segített több civil szervezet és szakértői csoport. Ilyen volt többek közt a TASZ, a Szociális Csomagküldő Mozgalom az Idetartozunk Egyesület a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, az Oktatási Hálózat és a Város Mindenkié hajléktalan érdekvédő szervezet is. De politikusok sora is részt vett az ellenálláson.

Sok százan olyan szinten elfogadhatatlannak tartják azt az uszítást, amit Orbán Viktor elkezdett, hogy a felvonulásra több más megyéből és Gyöngyöspatáról is érkeztek tüntetők.

 

Orbán és rezsimje törvényt sért!

Setét Jenő főszervező felszólalásában arról beszélt, „senki sincs a törvény felett. Sem cigány, sem miniszterelnök.” utalva ezzel Orbán bírósági függetlenséget felszámoló lépéseire. Pedig a jog tiszteletben tartása mindenkinek kötelező! Hozzátette: „Ami az elmúlt hetekben történt, azt nevezhetnénk nagyon elegánsan tűrhetetlennek, botrányosnak. A valóság az, hogy az elmúlt harminc év legkegyetlenebb kormányzati támadása történt a cigány népesség ellen!

 

A bíróságok függetlenségének felszámolása ellen szólalt fel Kaltenbach Jenő, volt nemzeti és etnikai ombudsman is. Szerinte a kártérítési ítélet megkérdőjelezése „brutális támadás a magyar igazságszolgáltatás ellen.

Az Igazgyöngy Alapítvány vezetője, L. Ritók Nóra szerint óriási baj az iskolai szegregáció. A legújabb kormányzati lépések azonban még a problémáról való párbeszédet is ellehetetlenítik.

Rendszerszintű megoldások és nem gyűlöletkeltés az, amire itt szükség lenne.

A bírói ítéletet a "szociális szadizmus rezsimje" akadályozza, amivel azt üzeni a középosztálynak, féljetek és gyűlöljétek a még szegényebbeket - ezt már Szepesházi Péter korábbi bíró mondta. De felszólított:

Nem tehetjük ezt soha!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.27

Ujhelyi: 520 milliárd forint EU-forrás áll a kormány rendelkezésre

Ötszázhúszmilliárd forint uniós forrás áll már most a magyar kormány rendelkezésére a koronavírus-járvány elleni védekezésre - közölte az MSZP európai parlamenti képviselője pénteken online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.03.27

LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

Az egészségügyi és a szociális dolgozók bérének azonnali emelését, valamint az önkormányzatok nagyobb támogatását tartja szükségesnek az LMP a koronavírus-járvány elleni védekezés során.

  • 2020.03.27

Jobbik: vírusügyben lassan, üzleti ügyekben gyorsan lép a kormány

Szilágyi György, a Jobbik alelnöke szerint Orbán Viktor és a Fidesz egész héten hazudott és becsapta a magyar embereket.