Szabó Szabolcs: A parlamenti képviselők otthonról is tudnának szavazni!

Szabó Szabolcs: A parlamenti képviselők otthonról is tudnának szavazni!

Némi fejlesztéssel a szavazásra is alkalmassá lehetne tenni a jó ideje használt parlamenti hálózatot. Ez tehát nem lehet kifogás a képviselők munkájának beszüntetésére. 

Parlex néven évek óta működik egy parlamenti hálózat. Ezt már eddig is használták a politikusok, így akár otthonról, de még külföldről is írhattak törvényjavaslatokat. A személyazonosságukat pedig folyamatosan változó belépési kódokkal hitelesíthetik - írta meg a 24.hu.

Mint ismert, az ellenzék egyik legnagyobb aggálya Orbán felhatalmazási törvényjavaslatával, hogy az akár teljesen kiiktathatja az állam irányításából az országgyűlést.

Szabó Szabolcs, Csepel-Soroksár független országgyűlési képviselője Facebook-oldalán reagált a 24.hu cikkére. A képviselő szerint valóban rendelkezésükre áll a Parlex. Minden irományt ezen keresztül kell már egy ideje benyújtani, így némi fejlesztéssel a szavazásra is alkalmassá lehetne tenni a rendszert. Ráadásul nem olyan régen kaptak elektronikus aláírásra is lehetőséget. 

Az tehát nem lehet ürügy a felhatalmazási törvény elfogadására, hogy a képviselők lebetegedhetnek, és nem tudnak majd bemenni a Parlamentbe. Meg lehetne ugyanis oldani az otthoni munkavégzést. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.05

A DK így védené a munkahelyeket és munkavállalókat

A Demokratikus Koalíció szerint mindent el kell követni a munkahelyek védelméért, mert sokkal könnyebb ma megvédeni egy munkahelyet, mint holnap létrehozni egy teljesen újat - mondta online sajtótájékoztatóján Dávid Ferenc.

  • 2020.04.05

Gyurcsány: Orbán a kicsinyes bosszú embere!

Nagyszerű dolgokat kellene most tenni, hogy együtt és egyben maradjunk, de neki most is csak a bosszú jár a fejében - írta a volt miniszterelnök a közösségi oldalán.

  • 2020.04.05

Jobbik: sarcolás helyett támogatni kell az önkormányzatokat

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy sarcolás helyett támogassa az önkormányzatokat, amelyek oroszlánrészt vállalnak a koronavírus-járvány elleni védekezésben - mondta a párt alelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján.