Szabó Szabolcs: A parlamenti képviselők otthonról is tudnának szavazni!

Szabó Szabolcs: A parlamenti képviselők otthonról is tudnának szavazni!

Némi fejlesztéssel a szavazásra is alkalmassá lehetne tenni a jó ideje használt parlamenti hálózatot. Ez tehát nem lehet kifogás a képviselők munkájának beszüntetésére. 

Parlex néven évek óta működik egy parlamenti hálózat. Ezt már eddig is használták a politikusok, így akár otthonról, de még külföldről is írhattak törvényjavaslatokat. A személyazonosságukat pedig folyamatosan változó belépési kódokkal hitelesíthetik - írta meg a 24.hu.

Mint ismert, az ellenzék egyik legnagyobb aggálya Orbán felhatalmazási törvényjavaslatával, hogy az akár teljesen kiiktathatja az állam irányításából az országgyűlést.

Szabó Szabolcs, Csepel-Soroksár független országgyűlési képviselője Facebook-oldalán reagált a 24.hu cikkére. A képviselő szerint valóban rendelkezésükre áll a Parlex. Minden irományt ezen keresztül kell már egy ideje benyújtani, így némi fejlesztéssel a szavazásra is alkalmassá lehetne tenni a rendszert. Ráadásul nem olyan régen kaptak elektronikus aláírásra is lehetőséget. 

Az tehát nem lehet ürügy a felhatalmazási törvény elfogadására, hogy a képviselők lebetegedhetnek, és nem tudnak majd bemenni a Parlamentbe. Meg lehetne ugyanis oldani az otthoni munkavégzést. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.14

Karácsony: a lengyel választás számunkra is reményt adott

Nehezített pályán, államilag finanszírozott lejáratókampány és irtózatos ellenszél dacára elvszerű és dinamikus kampánnyal a demokrácia, a tolerancia és a jogállam hívei közös táborba szervezhetők - vonta le a tanulságot Karácsony Gergely baloldali főpolgármester.

  • 2020.07.14

2830 milliárdot költenek az egészségügyi dolgozók béremelésére – nem Magyarországon

A francia kormány a valaha volt legnagyobb béremelésére készül, miközben itthon Orbán tönkrevágta az ellátást.

  • 2020.07.14

Az NKA szerint a kormánypropaganda = kultúra

40 milliót kapott a fideszcsicska Pesti Srácok kiadója, 50 milliót a kultúrharcos Szakács Árpád cége a Nemzeti Kulturális Alaptól.