Szabó Szabolcs: A parlamenti képviselők otthonról is tudnának szavazni!

Szabó Szabolcs: A parlamenti képviselők otthonról is tudnának szavazni!

Némi fejlesztéssel a szavazásra is alkalmassá lehetne tenni a jó ideje használt parlamenti hálózatot. Ez tehát nem lehet kifogás a képviselők munkájának beszüntetésére. 

Parlex néven évek óta működik egy parlamenti hálózat. Ezt már eddig is használták a politikusok, így akár otthonról, de még külföldről is írhattak törvényjavaslatokat. A személyazonosságukat pedig folyamatosan változó belépési kódokkal hitelesíthetik - írta meg a 24.hu.

Mint ismert, az ellenzék egyik legnagyobb aggálya Orbán felhatalmazási törvényjavaslatával, hogy az akár teljesen kiiktathatja az állam irányításából az országgyűlést.

Szabó Szabolcs, Csepel-Soroksár független országgyűlési képviselője Facebook-oldalán reagált a 24.hu cikkére. A képviselő szerint valóban rendelkezésükre áll a Parlex. Minden irományt ezen keresztül kell már egy ideje benyújtani, így némi fejlesztéssel a szavazásra is alkalmassá lehetne tenni a rendszert. Ráadásul nem olyan régen kaptak elektronikus aláírásra is lehetőséget. 

Az tehát nem lehet ürügy a felhatalmazási törvény elfogadására, hogy a képviselők lebetegedhetnek, és nem tudnak majd bemenni a Parlamentbe. Meg lehetne ugyanis oldani az otthoni munkavégzést. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.28

László Imre: két háziorvos is koronavírusos lett, mert nem kaptak védőfelszerelést

A kormány nem biztosított számukra megfelelő védőfelszerelést. A Fidesz hetek óta nem tesz semmit ezügyben, csak dobálóznak a számokkal, hogy hány maszk jött mennyi milliárdért. Közben nem tesznek semmit, csak az ellenzéket támadják.

  • 2020.03.27

Ujhelyi: 520 milliárd forint EU-forrás áll a kormány rendelkezésre

Ötszázhúszmilliárd forint uniós forrás áll már most a magyar kormány rendelkezésére a koronavírus-járvány elleni védekezésre - közölte az MSZP európai parlamenti képviselője pénteken online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.03.27

LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

Az egészségügyi és a szociális dolgozók bérének azonnali emelését, valamint az önkormányzatok nagyobb támogatását tartja szükségesnek az LMP a koronavírus-járvány elleni védekezés során.