Szabó Szabolcs: koronavírus-diktatúrát hozna létre Orbán!

Szabó Szabolcs: koronavírus-diktatúrát hozna létre Orbán!

Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő vette észre, milyen elfogadhatatlan törvényjavaslattal állt elő a Fidesz. Bizonytalan ideig meghosszabbítanák a vészhelyzetet.

 

Csepel-Sorokár országgyűlési képviselője Facebook-oldalán mutatta be azt a törvényjavaslatot, amit be akar nyújtani Orbán Viktor pártja. 

Szabó Szabolcs: Még az elején gátat kell szabni a Fidesznek. 

Az országgyűlési képviselő elmondta: a benyújtás előtt álló irományban az szerepel, hogy bizonytalan ideig meghosszabbítanák a vészhelyzetet. Ráadásul lehetőséget teremt arra, hogy az Országgyűlés ne ülésezzen. 

Járvány ide, járvány oda, a demokratikus jogrendet nem szabad megbontani!

Teljesen bizonytalan helyzetet teremtenének ezzel Magyarországon.

Szabó Szabolcs hozzátette, hogy egy BTK.-módosítást is át akar verni a Fidesz a parlamenten. Ebben a 337. szakasz így hangozik:

(1) Aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt a közveszéllyel összefüggésben olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely a közveszély színhelyén alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki különleges jogrend idején a védekezéssel összefüggésben olyan valótlan tényt vagy valós tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét megzavarja, akadályozza vagy meghiúsítsa.”

 Az országgyűlési képviselő szerint ezzel gyakorlatilag bármelyik ellenzéki képviselőt le lehetne ültetni 3 évre.

Ez egy biankó csekk. Ilyet épeszű képviselő - legyen az ellenzéki, vagy kormánypárti - nem szavaz meg!

Aki azt hiszi, negligálni lehet az Országgyűlést, az nem demokrata. Ez egy koronavírus-diktatúra lenne.

Éppen ezért Szabó Szabolcs arra kéri képviselőtársait, határozottan utasítsák el a benyújtott törvénymódosítást. 

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.28

László Imre: két háziorvos is koronavírusos lett, mert nem kaptak védőfelszerelést

A kormány nem biztosított számukra megfelelő védőfelszerelést. A Fidesz hetek óta nem tesz semmit ezügyben, csak dobálóznak a számokkal, hogy hány maszk jött mennyi milliárdért. Közben nem tesznek semmit, csak az ellenzéket támadják.

  • 2020.03.27

Ujhelyi: 520 milliárd forint EU-forrás áll a kormány rendelkezésre

Ötszázhúszmilliárd forint uniós forrás áll már most a magyar kormány rendelkezésére a koronavírus-járvány elleni védekezésre - közölte az MSZP európai parlamenti képviselője pénteken online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.03.27

LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

Az egészségügyi és a szociális dolgozók bérének azonnali emelését, valamint az önkormányzatok nagyobb támogatását tartja szükségesnek az LMP a koronavírus-járvány elleni védekezés során.