Szabó Tímea: 100 százalékos béremelést a frontvonalban!

Szabó Tímea: 100 százalékos béremelést a frontvonalban!

A Párbeszéd országgyűlési képviselője az ápolók nemzetközi napja alkalmából állt ki a frontvonalban dolgozókért. 

Az Orbán-kormány évek óta csak hitegeti az egészségügyi szakembereket. A Párbeszéd az egészségügyi dolgozók azonnali, 100 százalékos béremelését követeli a kormánytól - jelentette ki közleményében Szabó Tímea.

Ápolók nemzetközi napja: 100 százalékos béremelést a frontvonalban dolgozóknak!

A politikus hozzátette: Orbán Viktor és kormánya megalázza azokat az ápolókat és egészségügyi dolgozókat, akik a világjárvány idején a legnagyobb kockázatokat vállalva, több helyütt elégtelen feltételek között, végkimerülésig harcolnak a frontvonalban. Pedig az Orbán-kormány korlátlan felhatalmazást szerzett a pandémiára hivatkozva.

Azonnali rendeletalkotásaival azonban a legkevésbé sem azokat célozza, akik a legnagyobb megbecsülést érdemelnék.

A magyar ápolók bérezése messze elmarad európai szaktársaikétól. Közben a magyar egészségügyi dolgozók idehaza 10-12 órákat robotolnak. Ráadásul teszik ezt úgy, hogy idehaza alig van kórház, amely – mind a személyi, mind a tárgyi feltételeket illetően – megfelelne a jogszabályban előírtaknak. Szintén növeli az ápolók kiszolgáltatottságát, hogy – a veszélyhelyzetre hivatkozva – bármikor átirányíthatják őket az önkormányzati intézményekből a koronavírus kezelésére kialakított kiemelt kórházakba, ahol többségében ugyancsak anyagi és erkölcsi megbecsülés nélkül látják el megnövekedett feladataikat.

A kialakult helyzet immár tarthatatlan. Ezért a Párbeszéd költségvetési módosító javaslatot nyújtott be, hogy az Orbán-kormány részesítse azonnali, 100 százalékos béremelésben az egészségügyi dolgozókat.

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.02

Szabó Szabolcs: Szerencsére EU tagok vagyunk, így most újabb uniós támogatás várható

Miközben Orbán állandóan az EU ellen hergel, addig újabb támogatásokra számíthatunk az uniótól. Erre Szabó Szabolcs világított rá.

 

  • 2020.06.02

Szabó Tímea: Orbán felfüggesztheti az alapjogokat, tovább lophatja a közpénzeket

A Párbeszéd frakcióvezetője felhívta a figyelmet, hogy Orbánék csak látszatra mondanak le a teljhatalomról. Az egészségügyi vásághelyzet továbbra is szabad kezet ad a kormánynak.

  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.