Tíz év alatt 330 milliárd forintot költött a Fidesz stadionépítésekre

Tíz év alatt 330 milliárd forintot költött a Fidesz stadionépítésekre

Pedig a nézőterek egyharmada sem telik meg egy átlagos fordulón.

Idén lezárul a stadionépítések évtizede. 2010 óta az összes első osztályú magyar focicsapatnak vagy teljesen új stadiont építettek, vagy felújították a régit. A másodosztályú csapatok nagy részével is ez a helyzet, és akkor még nem beszéltünk a kozármislenyi stadionról.

Fele annyi pénz se ment az egészségügybe.

Az index gyűjtése szerint az idei év végén már eléri a 330 milliárd forintot a stadionépítésekre elköltött közpénz összege. Összehasonlításként 2014 és 2020 között kórházi felújításra és működés támogatásra 150 milliárd forintot költött a magyar kormány. Most a járvány idején látjuk ennek a következményeit. Amikor üresen álló, kivilágított stadionok mellett 30 éves, omladozó kórházak fogadják a koronavírusos betegeket.

Tényleg konganak a stadionok az ürességtől.

De mennyire is növelte meg a foci népszerűségét a rengeteg új stadion? Az idei év elején egy átlagos első osztályú fordulót a hivatalos adatok szerint 40 ezren néztek meg. Éppen annyian, mint 2010-ben. Miközben jelenleg 123 ezer ember férne el az NB I-es csapatok stadionjaiban. Vagyis a stadionok 70%-a üresen kong minden egyes fordulóban.

A magyar foci népszerűségét nem, de a Fidesz-csicskák bankszámláját megnövelte a tízéves stadionépítési láz. Omladozó kórházak, üres stadionok és dúsgazdag Fidesz-csicskák. Ez a vámpírkormányzás lényege!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.29

Már 80 ezren aláírták a "STOP Balaton-törvény!" petíciót

Hatalmas ellenállás alakult. Már csaknem 80 ezren állnak ki a Balaton és természeti kincseinek megóvása érdekében.

  • 2020.05.28

Szabó Szabolcs rámutatott: Orbánék nagyon trükkösen szüntetik meg a válsághelyzetet

Csepel-Soroksár független országgyűlési képviselője szemléletesen mutatta be Orbán trükközését.

  • 2020.05.28

DK: a kormány adja vissza az önkormányzatoktól elvett forrásokat!

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy adja vissza az önkormányzatoknak a koronavírus-járvány során tőlük elvett forrásokat.