Veszélyes hazahívni Olaszországból a magyarokat?

Veszélyes hazahívni Olaszországból a magyarokat?

A római magyar követség azt kéri az Olaszországban levő magyaroktól, hogy minél hamarabb induljanak haza. A lapunknak nyilatkozó orvos szerint ezzel épp a járvány terjedését segítenék.

Érdekes közleményt tett közzé weboldalán a római magyar nagykövetség. Az alábbi idézet onnan származik.

Felhívjuk az Olaszországban tartózkodó magyar állampolgárok figyelmét, hogy a koronavírus válsághelyzet miatt az olasz hatóságok 2020. március 10-től az egész ország területére kiterjesztették biztonsági intézkedéseiket, melyek értelmében kizárólag munka- vagy egészségügyi, illetve alapvető szükségletek kielégítésére irányuló nyomós indok miatt engedélyezett otthonaik, szálláshelyeik elhagyása. [...] A rendelkezés ugyanakkor nem akadályozza az ország területén tartózkodó külföldi állampolgárok hazajutását, ezért kérjük -- amennyiben turisztikai céllal tartózkodik az országban, illetve nyomós munka- vagy egészségügyi szempont nem indokolja az országban maradását --, hogy a lehető leghamarabb gondoskodjanak Magyarországra történő hazajutásukról. Az utazás megszervezésében a konzulátus nem tud segítséget nyújtani. 

Vagyis az olaszországi magyar nagykövetség arra hívja fel az Olaszországban tartózkodó magyarokat, hogy ha tehetik, azonnal utazzanak haza Magyarországra. Csakhogy az EzaLényeg.hu által megkérdezett orvos szerint ez az utasítás járványügyi szempontból értelmezhetetlen, pontosabban szólva nemhogy nem akadályozza, hanem inkább segíti a koronavírus terjedését.

A lapunknak nyilatkozó orvos szerint mindenki akkor járna a legjobban, ha ott maradna, ahol van. Akinek pedig feltétlenül utaznia kell, azt előbb tesztelni kell a koronavírusra, és csak negatív eredmény esetén engedni. Enélkül komoly járványügyi kockázatot jelent a hazahozni az Olaszországban lévő magyarokat is.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a magyar kormány nemcsak a védekezés terén felkészületlen a koronavírus tekintetében, de kommunikációja is kifejezetten kaotikus. Orbánnak és társainak jó lenne végre észhez térnie, és a kampányolás helyett a magyar emberek megvédésére koncentrálni.

Oláh Lajos: meg kell akadályozni a járványt!

A DK politikusa kiemelte, hogy egyre több embert érint a betegség Magyarországon. Ebben a helyzetben nem lehet felelőtlenül cselekedni, ködösíteni, kikerülni a kérdéseket a sajtótájékoztatókon. Azt mondta, meg kell határozni azokat az országokat, amelyekből érkezés esetén kötelező jelentkezni az egészségügyi szervnél. Vezessenek be pénzbüntetést is azoknak, akik nem akarnak karanténba vonulni!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

Még a török harcjárműveket is Mészáros üzlettársán keresztül vesszük!

Nem is akármelyik partnerről van szó, hanem az a Szíjj László száll be a tankbizniszbe, akinek a magánrepülőjén rendszeresen utaznak fideszes politikusok és talpnyalók. A szerződés részletei persze titkosak 30 évig.

  • 2020.07.07

Ha a fideszes propagandista nem lenne ilyen buta, most nagyon szégyellné magát

Miért éreznek késztetést a fideszes "szakértők" arra, hogy bebizonyítsák, buták, de legalább hűek a Fideszhez?

  • 2020.07.07

8,5 milliárd forintot kapott a pénzünkből a Lázár János hobbitelkeként működő mezőhegyesi ménesbirtok

A vámpírkormányt nem érdekli a válság. Ha egészségügyre és oktatásra nincs pénz, a haverok kistafírozására akkor is költenek. Lázár János a vidékre elsuvasztott lóügyi miniszter sem járt rosszul.