Oláh Lajos: meg kell akadályozni a járványt!

Oláh Lajos: meg kell akadályozni a járványt!

DK tizennégy javaslatot fogalmazott meg a koronavírus okozta járvány kezelésére, ezeket Oláh Lajos, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője ismertette.

A DK politikusa kiemelte, hogy egyre több embert érint a betegség Magyarországon. Ebben a helyzetben nem lehet felelőtlenül cselekedni, ködösíteni, kikerülni a kérdéseket a sajtótájékoztatókon.

 1. Azt mondta, meg kell határozni azokat az országokat, amelyekből érkezés esetén kötelező jelentkezni az egészségügyi szervnél. Vezessenek be pénzbüntetést is azoknak, akik nem akarnak karanténba vonulni!
 2. Az osztálykirándulásokat, csoportos egyetemi utakat azonnal le kell állíttatni.
 3. Emellett szélesebb körben kell elvégezni a vírusteszteket.
 4. Oláh Lajos arra kérte a kormányt: határozza meg, hogy milyen típusú, létszámú rendezvényeket szükséges lemondani, elhalasztani a járvány miatt.
 5. Legyen kötelező a közintézményekben a kézfertőtlenítő használata! 
 6. Hatodikként szükségesnek tartotta, hogy az állam biztosítson forrást az önkormányzatoknak a terek és a közösségi közlekedési eszközök fertőtlenítésére.
 7. Adják központilag a fertőtlenítőket, mert többen panaszkodnak rá, hogy nem lehet beszerezni azokat! - fűzte hozzá.
 8. Mivel a nyugdíjasok korosztálya kifejezetten veszélyeztetett, klubjaik rendezvényeinek felfüggesztése szükséges - vélekedett Oláh Lajos.
 9. A DK szerint a cégeknek fel kell készülniük arra, hogy munkavállalóik inkább otthonról dolgoznak majd. Ennek kezdeményezése a kormány feladata - hangzott a kilencedik javaslat.
 10. Minden olyan helyen, ahol napi száz embernél több megfordul, 24 óránként három fertőtlenítést írna elő az ellenzéki párt.
 11. A DK szorgalmazza, hogy angolul is tegyék elérhetővé a koronavirus.gov.hu oldalt, valamint legyen angol nyelvű telefonos ügyfélszolgálat, mivel külföldiek is tanulnak, dolgoznak Magyarországon.
 12. A karantén miatt kieső munkabérekre kártérítési alap elkülönítését javasolta a képviselő.
 13. Tizenharmadik pontként Oláh Lajos azt említette, hogy "a Rogán-féle 150 milliárdos alapból" 24 milliárdot azonnal át kell csoportosítani.
 14. Végül Kásler Miklós eltávolítását követelte a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzsből, mondván, hogy az emberi erőforrások minisztere "mellébeszél járvány idején".

Oláh Lajos leszögezte, hogy a fő feladat megakadályozni a fertőzés terjedését.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
 • 2020.07.07

Még a török harcjárműveket is Mészáros üzlettársán keresztül vesszük!

Nem is akármelyik partnerről van szó, hanem az a Szíjj László száll be a tankbizniszbe, akinek a magánrepülőjén rendszeresen utaznak fideszes politikusok és talpnyalók. A szerződés részletei persze titkosak 30 évig.

 • 2020.07.07

Ha a fideszes propagandista nem lenne ilyen buta, most nagyon szégyellné magát

Miért éreznek késztetést a fideszes "szakértők" arra, hogy bebizonyítsák, buták, de legalább hűek a Fideszhez?

 • 2020.07.07

8,5 milliárd forintot kapott a pénzünkből a Lázár János hobbitelkeként működő mezőhegyesi ménesbirtok

A vámpírkormányt nem érdekli a válság. Ha egészségügyre és oktatásra nincs pénz, a haverok kistafírozására akkor is költenek. Lázár János a vidékre elsuvasztott lóügyi miniszter sem járt rosszul.