Oláh Lajos: meg kell akadályozni a járványt!

Oláh Lajos: meg kell akadályozni a járványt!

DK tizennégy javaslatot fogalmazott meg a koronavírus okozta járvány kezelésére, ezeket Oláh Lajos, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője ismertette.

A DK politikusa kiemelte, hogy egyre több embert érint a betegség Magyarországon. Ebben a helyzetben nem lehet felelőtlenül cselekedni, ködösíteni, kikerülni a kérdéseket a sajtótájékoztatókon.

 1. Azt mondta, meg kell határozni azokat az országokat, amelyekből érkezés esetén kötelező jelentkezni az egészségügyi szervnél. Vezessenek be pénzbüntetést is azoknak, akik nem akarnak karanténba vonulni!
 2. Az osztálykirándulásokat, csoportos egyetemi utakat azonnal le kell állíttatni.
 3. Emellett szélesebb körben kell elvégezni a vírusteszteket.
 4. Oláh Lajos arra kérte a kormányt: határozza meg, hogy milyen típusú, létszámú rendezvényeket szükséges lemondani, elhalasztani a járvány miatt.
 5. Legyen kötelező a közintézményekben a kézfertőtlenítő használata! 
 6. Hatodikként szükségesnek tartotta, hogy az állam biztosítson forrást az önkormányzatoknak a terek és a közösségi közlekedési eszközök fertőtlenítésére.
 7. Adják központilag a fertőtlenítőket, mert többen panaszkodnak rá, hogy nem lehet beszerezni azokat! - fűzte hozzá.
 8. Mivel a nyugdíjasok korosztálya kifejezetten veszélyeztetett, klubjaik rendezvényeinek felfüggesztése szükséges - vélekedett Oláh Lajos.
 9. A DK szerint a cégeknek fel kell készülniük arra, hogy munkavállalóik inkább otthonról dolgoznak majd. Ennek kezdeményezése a kormány feladata - hangzott a kilencedik javaslat.
 10. Minden olyan helyen, ahol napi száz embernél több megfordul, 24 óránként három fertőtlenítést írna elő az ellenzéki párt.
 11. A DK szorgalmazza, hogy angolul is tegyék elérhetővé a koronavirus.gov.hu oldalt, valamint legyen angol nyelvű telefonos ügyfélszolgálat, mivel külföldiek is tanulnak, dolgoznak Magyarországon.
 12. A karantén miatt kieső munkabérekre kártérítési alap elkülönítését javasolta a képviselő.
 13. Tizenharmadik pontként Oláh Lajos azt említette, hogy "a Rogán-féle 150 milliárdos alapból" 24 milliárdot azonnal át kell csoportosítani.
 14. Végül Kásler Miklós eltávolítását követelte a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzsből, mondván, hogy az emberi erőforrások minisztere "mellébeszél járvány idején".

Oláh Lajos leszögezte, hogy a fő feladat megakadályozni a fertőzés terjedését.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
 • 2020.03.31

Szabó Tímea: Áder egy ócska báb Orbán Viktor kezében!

A Párbeszéd országgyűlési képviselője nem hagyta szó nélkül, hogy Bajszosjános azonnal aláírta a felhatalmazási törvényt. 

 • 2020.03.31

Nemzetközileg is elítélik Orbán teljhatalmát, a Fidesz másra mutogat

Orbán koronázási ceremóniája nem mindenkinek tetszett. A magyar ellenzéki pártokon kívül számos más bírálója is van a Fidesznek.

 • 2020.03.31

Riasztóan keveset költenek Orbánék védekezésre

Nemzetközi összehasonlításban is jól látszik, hogy a koronavírussal kapcsolatban Orbán csak a szavak embere. Még Románia is többször annyit fordít a járványügyi intézkedésekre. Csak a hatalom megszerzéséért cselekszik.