A 6 legfőbb indokom, amiért le kell bontani a kétharmados Fidesz-rendszert

A 6 legfőbb indokom, amiért le kell bontani a kétharmados Fidesz-rendszert

Lenne persze 13 okom is, ha annyit akarnék összeszedni. Hosszabban is ki lehetne fejteni, ha lenne értelme. Most inkább csak azt a 6-ot sorolom fel, amit a legfontosabbnak tartok, azokból sem mindent írok le. Ebből is látszik, hogy le kell bontanunk a kétharmadot, mert az nem a magyar emberek, hanem erőszakos szűk csoport, a Fidesz-elit érdekeit szolgálja.

1. Propagandává silányított közmédia

Az állami média feladata nem az, hogy a kormányzó pártok propagandáját sulykolja mindenféle kritika, korlát és gátlás nélkül. Ráadásul méregdrágán, évente legalább 100 milliárdért. Nem, az a feladata, hogy tájékoztassa az embereket anélkül a kényszer nélkül, hogy profitot kellene termelnie. Magyarországon az van, hogy a közmédia a félretájékoztatásról szól. Folyamatosan hazudnak azoknak, akiknek az adójából működnek. Megvezetik a magyarokat, tudatosan, hatalmi érdekből. A hazugság attól még nem lesz igaz, hogy sokszor elismétlik, de sokan bedőlnek neki.

2. Igazságtalan választási rendszer

Úgy lett kétharmaduk, hogy a szavazatok felét szerezték meg. Miért? Mert a Fidesz olyan választási rendszert csinált, ami annak kedvez, aki a legerősebb. Miért? Azért, mert amikor csinálták, ők voltak a legerősebbek. Sokat elárul ez róluk. A törvényeket csak eszköznek tekintik ahhoz, hogy minél nagyobb legyen és minél tovább tartson a hatalmuk. A választási szabályokat úgy írták, a körzetek határait úgy rajzolták, a megfelelő pozíciókba olyan embereket ültettek, ahogy az a Fidesz igényeinek a legjobb volt. Sokkal könnyebb úgy nyerni, ha nemcsak neked fúj a bíró, de neked lejt a pálya is. 

3. Kivéreztetett önkormányzatok

A Fidesz sokszor bebizonyította, hogy utálja azt az önkormányzatiságot, ahol az emberek valódi közösségként választják meg a saját helyi vezetőiket és ott saját maguk dönthetnek a mindennapi élet kérdéseiről. Az ő általuk vágyott rendszer a vármegyéké, ahol a központilag kinevezett ispánok mondják meg, merről fújhat a szél. Ezért tesznek át minden hatalmat, amit csak tudnak kormányhivatalokba, ahonnan Orbán bárkit azonnal levált, ha nem jól tudja, mi a véleménye. Nincs ellenkezés. Ezért vették el kétharmados törvénnyel az önkormányzatoktól az iskolákat és a kórházakat, ezért veszik el a pénzük egy jelentős részét is.

4. Saját maguk ellenőrzése

Az Állami Számvevőszék a legjobb példa arra, hogyan működik az ellenőrzés a Fidesz rendszerében. Ennek az intézménynek az a feladata, hogy pénzügyi ellenőrzést végezzen bárhol, ahol közpénzt használnak fel. Megalapítása az 1848-as forradalmi eszmék egyik fontos eleme volt, működése a Rákosi és Kádár rendszerben szünetelt, majd 1989-től ismét működik. A Fidesz a kétharmad erejével úgy alakította át a működését, hogy a vezetője gyakorlatilag egyszemélyben dönthessen arról, mit és hogyan ellenőriz. Majd kineveztek egy fideszes parlamenti képviselőt, az Orbánhoz hű Domokos Lászlót elnöknek. Nem meglepő, hogy rendre csakis ellenzéki pártoknál talál szabálytalanságokat és szab ki óriási bírságokat.

5. Többféle hatalom összekeverése

A hatalmi ágakat szét kell választani, ez a demokrácia fontos alapköve. Ez nem valami elvont dolog, hanem a mindennapi életben van nagyon komoly jelentősége. Ha a bíróságnak a politika akarja megmondani, hogy milyen ítéleteket hozzon a törvények alapján, akkor az igazságszolgáltatás többé nem az emberekért van, hanem a hatalomért. Ha a rendőrség politikai okból hurcol el nyugdíjasokat hajnalban az otthonukból, például mert csúnyát írtak Orbán Viktorról az interneten, akkor a szolgálunk és védünk jelentése eléggé megváltozik. Ha a Legfőbb Ügyészség élén egy hétpróbás Fidesz-csicska áll, akkor a fideszes pedofil vagy csaló nagyon elnéző ítéletre számíthat, mert már a vádiratban eldől, mi a maximális büntetés. És akkor arról még nem is esett szó, amikor a fideszes püspök közpénzből kap 30 milliárdos intézményt.

6. Megbetegített társadalom

A Fidesznek nem az a legnagyobb bűne, hogy sokat elloptak tőlünk és a lopott pénzt offshore-ba vitték, eljachtozták meg rengeteg adóforintot költöttek felesleges beruházásokra csak azért, hogy még többet lophassanak. Az elszámoltatáskor remélhetőleg a széthordott közvagyon jelentős részét vissza lehet majd szerezni. Amit azonban sokkal nehezebb lesz helyreállítani, miután végre eltakarítottuk ezt a bűnbandát, az az emberek lelkében végzett rombolás. Hogy ez mit jelent, arra igencsak képletes példa a nemrég kijött OECD-eredmény: 2008-ban még a magyar volt az egyik legnyitottabb társadalom, aztán jött a Fidesz és 2018-ra nálunk csökkent a legnagyobbat az elfogadás mértéke. Abszolút a legbezárkózóbb társadalom lettünk, nem arányosan, hanem tényleg listavezetők vagyunk. Ahhoz, hogy helyrejöjjünk, újabb évtizedre lesz szükség.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.24

5 fideszes nagykutya, aki nem mer indulni 2022-ben

Remegő lábbal menekülnek a csicskák a vereség elől. Mutatjuk az öt leggyávább fideszes nagyágyút.

  • 2020.10.21

Czeglédy Csaba pert nyert: Orbán csicskasajtója hazudott róla - FFF

Bíriói ítélet bizonyítja a Ripolst és a Lokál nevű fideszes szennylapok, valamint az Origo ordas nagy hazugságokkal támadták a Demokratikus Koalíció politikusát.

  • 2020.10.14

A fideszes csicskaképzés megy, a tanárok meg hullanak, ez Orbánország ma

A Pedagógusok Szakszervezete három olyan tanárról is tud, akik egészen biztosan és igazoltan koronavírus-fertőzés miatt haltak meg. Orbán nem védi meg a pedagógusokat, neki másra kell a pénz, például a csicskautánpótlásra és stadionokra.