Bencsik: a járvány miatt egyetlen munkahely sem fog elveszni - FFF 3. rész

Bencsik: a járvány miatt egyetlen munkahely sem fog elveszni - FFF 3. rész

Sorozatunkban a Fidesz álhírgyárát mutatjuk be. Az FFF, vagyis a FideszFéknyúzFigyelő legújabb részében Bencsik András, Orbán Viktor egyik leghűbb propagandistájának egyik hazugságával foglalkozunk. 

A Magyar Demokrata az egyik legrégebbi orbánista szennylap. Bencsik András pedig ennek főszerkesztőjeként az egyik leghűbb orbánista propagandista. Bencsik András büszkén vállalja azt, hogy Orbánnak kampányol, hiszen még a Békemenetnek is ő az egyik főszervezője.

Egy ilyen hűséges és alpári hazugsággyár működtetőjének természetesen jár egy hely a HírTv valamelyik műsorában. A fideszes propagandabirodalom egyik legaljasabb televíziójának Sajtóklub című műsorában hétről hétre lehetőséget kap Bencsik a gyűlölködésre, fröcsögésre, mocskolódásra. Ráadásul elsővonalbeli propagandisták társaságában. Ott van még Bayer Zsolt, Huth Gergely és Gajdics Ottó is. 

Az a legdurvább a műsorban, hogy minden héten képesek még lejjebb süllyedni. 

A legutóbbi Sajtóklubban Bencsik András arról kezdett értekezni, a járvány miatt egyetlen egy munkahely nem fog elveszni, hiszen megállt az idő. Hogy mi van?! Inkább idézzük:

Ez a járvány olyan mint egy, egy ilyen időgép, amelyik megállítja az időt. Egyetlen egy munkahely nem fog elveszni, hiszen egyszer csak megállt mindenki, mintha megfagytunk volna. Most állunk, és amikor letelik ez az idő, akkor valamilyen csendes ütemben újra indul, és mindenki visszatér az eredeti munkahelyére, hiszen önként vállalta az egész világ, hogy a termelő nem termel, a fogyasztó nem fogyaszt, a vendéglátós nem nyitja ki az éttermét, a vendég nem megy be ebédelni. Mindnyájan úgy döntöttünk, hogy megállunk. 

Biztató okfejtés, igaz? Csak sajnos nem igaz. És nem kell közgazdásznak lenni, hogy ezt megértsük.

Bencsik agymenésével még fideszes haverjainak is ellent mond. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a március 26-i kormányinfón például elmondta, hogy úgy tűnik, már márciusban megszűnhet 30-40 ezer álláshely, az április pedig még rosszabb lehet, ezért sajnos csak az a kérdés, "hány százezres lesz" a munkanélküliség. A kormány célja, hogy 3 hónapnál tovább senki se maradjon munka nélkül.

Akkor most miről is beszél Bencsik?

Bencsik szerint a mostani helyzet megszűnése után mindenki visszatér az eredeti munkahelyére. De, ha egy munkahely csődbe megy a több hónapos kényszerszünet miatt, akkor mégis hogyan nyisson ki újra? Akkor hogyan fizesse ki az újra felvett alkalmazottakat?

Ezzel egyébként a Bencsik András által hőn szeretett kormány is tisztában van. A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója például nemrég arról beszélt, a hazai turisztikai ágazat csak úgy tud talpra állni a járvány lecsengése után, ha az idegenforgalomban dolgozó vállalkozások nem mennek tönkre és a munkahelyek nem szűnnek meg. Szerinte most 400 ezer ember munkája forog veszélyben. A kormány ezért is engedte el a kiadások egy részét az ágazatban. 

A Portfólió cikkében arról írt 40 ezer cégnek egymillió forintnál kevesebb tartaléka van, ami azt jelenti, hogy a 458 ezer munkavállaló közül 156 ezernek van veszélyben a munkahelye. Három hónapot meghaladó tartaléka átlagosan egyik ágazatban tevékenykedő mikrovállalatoknak sincs.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.03

Alpári stílusú nyílt levelet írt a lakájmédia Szabó Tímeának - FFF 26. rész

A Minden Szó nevű szennylap nyílt levéllel szólította meg Szabó Tímeát, a Párbeszéd társelnökét. Valójában azonban csak fröcsögnek, és hazudoznak. Sorozatunk mai részében ezzel a hazugságcunamival foglalkozunk.

  • 2020.07.03

Aki fideszes, azt megvédik - akkor is, ha pedofil

Nagy (nem elég nagy) port vert fel a napokban Kaleta Gábor volt perui nagykövet pedofilügye. Pontosabban annak lezárása, ami egy józan paraszti ésszel nagyon csekélynek tűnő felfüggesztett szabadságvesztés és némi pénzbirság lett. De ki a felelős ezért?

  • 2020.06.30

Farkas Örs esete a nemzeti inzultációval - FFF

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője, vagyis a fideszes propaganda egyik főfelelőse. A legaljasabb hazugsággyárosok egyike, aki most Orbán konzultációs kérdőívének örvén kamuzott egy óriásit.