Borkai elhúzza a csíkot, avagy a lólengő felemelkedése és bukása

Borkai elhúzza a csíkot, avagy a lólengő felemelkedése és bukása

Noha manapság a Fidesz Magyarországán bármi megtörténhet (elég annyi: Polt Péter) Borkai Zsolt politikai pályafutásának alighanem vége.

Lemondásakor azt állította, hogy nem fogyasztott kábítószert, nem volt korrupt. Ennek eldöntése egy normális országban nyomozók dolga lenne (dehát: Polt Péter). A kokainozás kiderül vagy nem, de a korrupciót minimum az audis földvásárlás óta bizonyítottnak vehetjük. Borkai Zsolt búcsúja olyanra sikeredett, mint egész politikai pályája: hazugság és bűn árnyéka vetül rá.

Borkai lemondásával egy mítosz omlik porba: mégpedig a sajátja. Hiszen voltak, akik elhitték, hogy Győr elmúlt évtizedbeli valós gazdagodása és felfutása neki köszönhető. Most már biztosak lehetünk benne, hogy ez nem igaz. Hogy volna képes egy egy ennyire bután hazudozó ember ilyen sikert elérni? Sehogy. Valójában a nagy lólengő bajnok sportolóként ellőtte a puskaporát, aztán teljesítménye a Fidesz elvárasaihoz és értékeihez igazodott: helyezkedés, Orbán szolgálása, részvétel az intézményesített lopásban, mutyizás és akár hivatali szex is. Érdemes mindenkinek tisztán látnia: Győr felemelkedése és sikerei nem Borkanainak köszönhetők, hanem a volt polgármester lenyúlásai és kizsigerelése ellenére jöttek létre. Az ő érdeme annyi volt, hogy jó helyen volt jó időben. Rajta a szeren.

Most, hogy Borkai utolsó nyilvános lengő gyakorlatát láttuk, érdemes átgondolni azt is, hogy mitől is szólt ilyen nagyot ez az egész ügy – és mi következik ebből?

Borkai nem a szexbotrányba bukott bele. Drámában nem a vizuális effektek az érdekesek. Azon a pornólapon, ahol a rövid és gyenge minőségű videók megjelentek, sok millió bármilyen érdeklődést inkább kielégítő tartalom található. Önmagában a lehangoló es közönséges szexjelenetek semmit nem magyaráznak. A néző annyira kellemetlenül érzi magát tőlük, hogy szinte már sajnálni kezdi a szereplőket.

A Borkai-ügy, mint cseppben a tenger mutatta meg, amit az egész ország tud: így mulat ma egy magyar úr. Mármint a fideszes. Gusztustalan és arrogáns, tökéletesen értelmetlen pénzszórás, eszeveszett dőzsölés a könnyen jött (lopott) pénzből. Mindent megveszünk: jachtot, kokót, nőket, minden a miénk, nekünk ez jár - ezt üzenik nekünk. Tessék csak nézni, mint a filmekben, onnan majmolnak. A prosztók meg húzzák szépen az igát és nézzék a Tényeket. Nekik az jár.

Borkai a magánrepülőjével, luxusjachtjával, a kikövetelt vagy fizetett szexszel, uradalommal,  a fiának kibulizott sportállással és sportautókkal, ez csak egyetlen példa a fideszes uralkodó elit viselkedésére es hozzáállására. Tiborcz és Rasi, Tóni és Cecília, Habony és a Porsche-gyűjtő Matolcsy úrfi, sok-sok senkiházi, nagyképű tolvaj, mind az Aranyéletet nyomják, élőben és felturbózva.

Borkai ügye nem róla szól. Orbán burzsoáziájáról szól, pont azért szólt ekkorát, mert bizonyítékot adott valamiről, amit mindnyájan tudni véltünk.

És mi következik ebből? Orbán hosszú idő után valóban kutyaszorítóba került. Tökre nem számít, hogy tényleg van-e Rogánról hasonló videó. Ki kíváncsi az ő seggére? Orbán Viktor számára nagyobb gond, hogy ez a videó megmutatta: a király meztelen. Nem Borkai, hanem a gazdája. A lopás és a kivagyiság így nyilvánul meg. A pénzégető orgiák mára annyira részévé váltak Orbán világának, hogy a Főnok ezt nem tudja csak egy odavetett paranccsal halkabbra csavarni. Főleg, hogy az ország leggazdagabb emberévé lopta magát, így ma már ő is csak magángépen repülhet focimeccset nézni. Fentről pedig térkép e táj.

Borkai nagy szívességet tett a magyar embereknek: felnyitotta a szemüket, bepillantást engedett egy olyan világba, ami a miénk mellett párhuzamosan létezik. Ezek a csicskák pont úgy élnek, amit feltételeznénk róluk.

Ebben az értelemben a magyar demokrácia köszönettel tartozik Borkai Zsoltnak.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.21

5 dolog Orbán múltjából, amit szívesen kitörölne, de mi nem feledjük

Több mint 30 éves gerinctelen politikai pályája alatt Orbánnak jó pár olyan ügye volt, amit ma már titkolna. Ezekből szedtünk össze most ötöt.

  • 2020.09.18

Breaking! Orbán önkritikát gyakorolt!

Péntek reggeli propagandainterjújában kijelentette: a koronavírus második hullámát külföldről hozták be. Mindezt azok után, hogy nemrég még ő is az Adrián nyaralt.

  • 2020.09.14

800 forintos almával zsonglőrködik Varga Judit, aki férjével 6 milliót keres

Miközben nyilvánvalóan aranyosnak szánták az igazságügyi miniszter posztját, eléggé mellément. Kicsit undorító, ahogy olasz dizájner blúzában mosolyogva zsonglőrködik a hazai gyümölccsel, amit a magyarok nem tudnak megfizetni.