Bőven van még teendő a nők és férfiak közti bérkülönbség felszámolásáért

Bőven van még teendő a nők és férfiak közti bérkülönbség felszámolásáért

Az elmúlt tíz évben csupán minimális javulást sikerült elérni a férfiak és nők közti bérszakadék felszámolása terén. Budapest most elindult a jó irányba. Mégis, bőven van még hova fejlődni. 

A Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ és a II., IV., VI., XIV. kerület is csatlakozott az Amnesty International Magyarország bérkiegyenlítést célzó ”Egy Lépéssel Közelebb” kampányához - írta meg a 444. Ez alapján egy éven belül nyilvánosságra fogják hozni, mekkora bérkülönbségek vannak a női és férfi munkavállalóik között. 

Fontos lépések ezek a bérkülönbség megszüntetése érdekében.

A jogvédő-szervezet szerint ez fontos lépés ahhoz, hogy az egyenlő díjazás elve jobban érvényesülhessen a munkahelyeken. Van hova fejlődni Magyarországon a nők és férfiak közti bérkülönbségek terén:

Világszerte kevesebbet keresnek a nők, mint a férfiak. 

A bérkülönbség egyik fő oka, hogy ugyan azért a munkáért, ugyanabban a munkakörben a férfiak magasabb fizetést kapnak. A másik oka az üvegplafon-jelenség. Amikor kevesebb nő kerül vezető pozícióba, ugyanis karrierjük során úgynevezett üvegplafonba ütköznek. Hiába rátermettek, férfi társaik kerülnek a vezető pozíciókba. 

Az egyenlő munkáért járó egyenlő bér elvét már 1957-ben bevezette a Római Szerződés. A bérszakadék mégis még mindig fennáll. Szomorú, de az elmúlt tíz évben csupán minimális javulást sikerült elérni ezen a téren Európában.

A bérkülönbségek miatt a nők jobban ki vannak téve a szegénység és a társadalmi kirekesztődés kockázatának. Miközben az egyenlő bérezés nemcsak igazságosság kérdése. A gazdaságot is fellendítené, ha a nők többet költenének. 

Az EU-ban a bérszakadék jelentős eltéréseket mutat. A legmagasabb átlagos órabérkülönbség Észtországban (25,6%), a Cseh Köztársaságban (21,1%), Németországban (21%), az Egyesült Királyságban (20,8%), Ausztriában (19,9%) és Szlovákiában (19,8%) volt 2017-ben. A legalacsonyabb pedig Szlovéniában (8%), Lengyelországban (7,2%), Belgiumban (6%), Olaszországban és Luxemburgban (5%), valamint Romániában (3,5%).

Az Eurostat adatai szerint Magyarországon a nőknek 14,2 százalékkal kevesebb az órabére férfiakénál. Átlagosan pedig havi bruttó 68 ezer forinttal kapnak többet a férfiak a Központi Statisztikai Hivatal 2019-es számításai szerint.

A háztartás működtetése is munka!

Csakhogy ebbe a számba nyilvánvalóan bele kéne még számolni a fizetetlen munkát is. Ez az, amiért se pénz se megbecsülés nem jár, és jellemzően a nők végzik. Amennyiben ezt, azaz a háztartás fenntartását is figyelembe vennénk, úgy a bérkülönbség még sokkal jelentősebb lenne. Ráadásul az otthoni második műszak könnyen rányomhatja a bélyegét egy nő karrierjére. 

Az egyik legelkeserítőbb adat, hogy a PWC 2017-es kutatása szerint Magyarországon majd csak 2100 körülre lehetne számítani arra, hogy a női-férfi bérek kiegyenlítődhetnek. 

Van tehát hova fejlődni.

Ezért is üdvözlendők az olyan kezdeményezések, melyhez több budapesti kerület vezetése csatlakozott nőnap alkalmából.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.31

Egyetemi szinten oktatják a hazudozást a jövő álhírgyárosainak - FFF 35. rész

Az év poénja, hogy a hírhamisításban élenjáró közmédia akar a tények tiszteletére tanítani. 

  • 2020.07.29

Csajos csevegésbe rejti a Pesti Srácok a kőkemény propagandát – FFF 34. rész

A Pesti Srácok leánykülönítménye cukormázba burkolja a Fidesz nemzeti manipulációját. Kitöltési útmutató, csak úgy lazán, csajosan – nekünk felfordult a gyomrunk. 

  • 2020.07.27

Elemzőnek hazudja a pártkatonát a Fidesz-propaganda - FFF 33. rész

A saját párttársaikat is elemzőnek állítják be a Fidesz-propagandában. Így próbálják átverni a magyar embereket. Mutatjuk a valóságot!