BRÉKING: értelmes kérdést találtunk a nemzeti konzultációban!!

BRÉKING: értelmes kérdést találtunk a nemzeti konzultációban!!

Hétfőn tették közzé a kérdéssort, de mi csak most olvastuk. Viszont TÉNYLEG VAN BENNE nem is egy, de rögtön KÉT értelmes kérdés is!

A legtöbb kérdés természetesen kérdőjellel megfogalmazott hazug propagandaüzenet, van benne némi tudományos-fantasztikus bulvár és összeesküvés-elmélet is. Szóba kerülnek Soros György sosem létezett hiteltervei, gonosz külföldiek és olyan dolgok, amiken magától átugrott a szemünk. Olyanok is vannak persze, mint az éljünk-e örökké és legyen-e ingyen a sör - ezekre nyilván mindegy, mit válaszolunk. DE!

Legyen mindenkinek ingyen az internet!

Az ötös kérdés megfogott minket: Ön egyetért azzal, hogy a járvány alatt az iskolás gyereket nevelő családok és tanárok számára legyen ingyenes az internet?

Erre tényleg azt mondom, hogy nemhogy egyetértek vele, de még a legelső nemzeti konzultáció hátuljára is ráírtam, hogy legyen ingyen az internet. 15 évvel ezelőtt. Nagyon örülök, hogy ennek legalább egy része napirendre került így 2020-ban. Viszont szerintem kevés, mert mindenkinek kellene járjon az ingyen internet, aki igényt tart rá - még Orbán Viktortól sem sajnálnám! Az internet ugyanis nem luxus, hanem hozzáférni ma már olyan fontos, mint az olvasni tudás. Mindenkinek joga kell legyen hozzá.

Fizessenek a multik is!

A hetes kérdés is igen érdekes. Úgy szól: Ön szerint a járvány elleni védekezés idején a bankok és multinacionális vállalatok is járuljanak hozzá a védekezés költségeihez?

A multinacionális vállalatok rengeteg profitra, támogatásra tesznek szert Magyarországon és globális viszonylatban kevés adót fizetnek. Ez tény. Nem véletlen mondta a járványhelyzet során az egyik leghitelesebb magyar szociáldemokrata politikus Komjáthi Imre (MSZP-alelnök), hogy akik hosszú éveken keresztül élvezték a magyar adóparadicsom előnyeit, most visszaadhatnának valamicskét a magyar adófizetőknek. Ő akkor teljes bért kért a karanténba kényszerült munkavállalóknak, és azt, hogy jelentős összeggel szálljanak be a magyar egészségügy, a járvány leküzdésének támogatásába. Nem is érthetnék jobban egyet vele!

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.21

5 dolog Orbán múltjából, amit szívesen kitörölne, de mi nem feledjük

Több mint 30 éves gerinctelen politikai pályája alatt Orbánnak jó pár olyan ügye volt, amit ma már titkolna. Ezekből szedtünk össze most ötöt.

  • 2020.09.18

Breaking! Orbán önkritikát gyakorolt!

Péntek reggeli propagandainterjújában kijelentette: a koronavírus második hullámát külföldről hozták be. Mindezt azok után, hogy nemrég még ő is az Adrián nyaralt.

  • 2020.09.14

800 forintos almával zsonglőrködik Varga Judit, aki férjével 6 milliót keres

Miközben nyilvánvalóan aranyosnak szánták az igazságügyi miniszter posztját, eléggé mellément. Kicsit undorító, ahogy olasz dizájner blúzában mosolyogva zsonglőrködik a hazai gyümölccsel, amit a magyarok nem tudnak megfizetni.