Vélemény: Karácsony beállt az élőláncba, és ahogy tette, azzal mindenkinek üzent

Vélemény: Karácsony beállt az élőláncba, és ahogy tette, azzal mindenkinek üzent

A Színművészeti chartáját kézről kézre járatva juttattuk el a Parlamentbe - tette ki Karácsony Gergely zöld-szociáldemokrata főpolgármester a közösségi oldalán vasárnap este. Véleménycikkünk következik.

Mint ismert és mi is megírtuk, a tüntetők a szimbólummá vált piros-fehér szalaggal átkötött nagyméretű kiáltványt a Vas utcai egyetemi épülettől adták kézről-kézre, míg az el nem jutott a Kossuth térig, ahol felragasztották az Országgyűlés falára.

A Színművészeti chartáját kézről kézre járatva juttattuk el a Parlamentbe - írta Karácsony Gergely a közösségi oldalán. Egy kis videót is kitett, amin az látható, amint a rakparton az élőláncban állva megkapja és továbbadja a dokumentumot nyomtatott változatát.

De hogyan! Nézzék:

Karácsony Gergely ezzel nemcsak azt bizonyította, hogy bátran kiáll az elnyomás, az önkény és a diktatúra minden törekvése ellen. Azt is megmutatta, hogy egy közülünk, a szabadságszerető magyar közemberek közül. Pólóban, shortban, maszkban és gumikesztyűben állt be az élőláncba, ahogy bármelyikünk tenné, aki a vasárnap délutánját arra szánja, hogy felemelje szavát (és kezét) a szabadságért és a demokráciáért. A budapesti választópolgárok jól döntöttek múlt októberben, mert olyan főpolgármester választottak a főváros élére, aki valóban érdemes és alkalmas arra, hogy képviselje az érdekeiket és kifejezze mindazt, amit a világról gondolnak.

Az SZFE miatt indult tüntetéssorozat túlmutat az egyetem konkrét ügyén, a tiltakozáshullám Orbán Viktor diktatúraépítése ellen szól. A magyar emberek végre ismét összeszedték a bátorságukat, hogy kiálljanak a dölyfös önkény ellen.

Orbán rezsimje olyan, amiben a kiválasztottak strómanjaikon keresztül tízmilliárdokat lopnak el, a csicskák milliárdokat keresnek a rendszer kiszolgálásával, a fideszes bűnözők megússzák a börtönt még akkor is, ha pedofilok. Olyan rendszer ez, ahol simán bevisz a rendőrség, ha csúnyát írsz a miniszterelnökről a Facebookon, de semmi sem történik, ha milliós hallgatóságnak terjeszted a járványtagadó őrültségeidet. És olyan is, ahol a nemfideszes újságokat bármikor kivégzik vagy kiherélik, a számukra nem érthető művészetet üldözik, a szabadon gondolkodó tudósokat ellehetetlenítik.

A történelem most történik épp, a magyar utcákon. Mi csináljuk, együtt. Lehetünk művészhallgatók, újságírók, tóparti büfések, gyári munkások, orvosok, munkanélküliek, politikusok. A szabadságban még hívő, a köztársaságért síkra szálló közemberek vagyunk mind, ez köt össze bennünket.

A vezetőink, képviselőink pedig közülünk valók és itt vannak köztünk. Együtt sikerülni fog, és csak együtt fog sikerülni. Szerencsére ezt ma már mind értjük.

(Kiemelt képünk korábban készült.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.28

László Imre minden pert megnyert a Fidesz-álhírgyárosokkal szemben – FFF különkiadás

A 888, a Magyar Nemzet, a Pesti Srácok, a Ripost, a TV2 és az Origo is kiírhatja a homlokára, hogy álhírterjesztő csicska.

  • 2020.09.26

A 6 legfőbb indokom, amiért le kell bontani a kétharmados Fidesz-rendszert

Lenne persze 13 okom is, ha annyit akarnék összeszedni. Hosszabban is ki lehetne fejteni, ha lenne értelme. Most inkább csak azt a 6-ot sorolom fel, amit a legfontosabbnak tartok, azokból sem mindent írok le. Ebből is látszik, hogy le kell bontanunk a kétharmadot, mert az nem a magyar emberek, hanem erőszakos szűk csoport, a Fidesz-elit érdekeit szolgálja.

  • 2020.09.21

5 dolog Orbán múltjából, amit szívesen kitörölne, de mi nem feledjük

Több mint 30 éves gerinctelen politikai pályája alatt Orbánnak jó pár olyan ügye volt, amit ma már titkolna. Ezekből szedtünk össze most ötöt.