Ketrecharc Fidesz-Magyarországon

Ketrecharc Fidesz-Magyarországon

Az elmúlt 10 év ketrecharccá változtatta nemcsak a magyar politikát, de sajnos magát Magyarországot is.

A Fidesz itt nem ismer se embert, se istent. Nincs olyan szabály, ideértve a saját maga által alkotottakat is, amit magára nézve kötelezőnek tartana.

Simán belefér a rendőrségi vizsgálat a politikai ellenfél ellen, akár egy polgármesteri kampányban is. Teljesen oké a kopasz verőemberek megfélemlítő megjelenése a választási irodán. Egyáltalán nem gáz az állami intézményeket és hivatalokat politikai furkósbotként alkalmazni. Full rendben van a közmédiát olyan módon átalakítani, hogy az kizárólag a propagandáról szóljon, ahogy az is, hogy nagy múlttal rendelkező újságokat felvásárolnak és bezáratnak, vagy ami talán még rosszabb, origósítanak.

Letartóztatások, kirúgások, fenyegetés, zsarolás, lopás és rablás, einstand - országosan és helyi szinten is oké, ha ők csinálják.

Ma már mindenkinek van egy sztorija. Tisztességes emberek milliói undorodtak meg ettől az egésztől. A módtól, ahogy az ország és annak politikája központilag működtetődik. A Fidesztől, ettől az erőelvet istenítő utcaiharcos-világtól, amit ők hoztak létre, hogy nekünk ebben kelljen élni és halni. Tisztességes ember nem erre akarja tanítani a gyermekeit: nem arra neveli, hogy a kisebbet megverjük és elvesszük az uzsonnáját, a néninek letépjük a nyakából a láncot a buszmegállóban, csalunk, hazudunk és ráfogjuk arra, aki megpróbálta megakadályozni. A nálunk is nagyobb bűnözőkhöz pedig kiskutyaként odadörgölőzünk, kezüket nyaldosva. Nem, a rendes ember undorodik ettől és a maga módján küzdeni akar az igaztalanság ellen.

Van tehát itt egy hatalmas dilemma. Mégpedig az, hogy a tisztességes ember a legtöbbször nem utcai harcos. Hiába látja a térdrugást és a szemkinyomást, nem akarja ő is csinálni. Ennek van többféle oka, ízlés, civilizáció és maga a tisztesség, ami ezen emberek számára megtiltja, hogy övön alul üssön, ha a bíró nem néz oda. Vagyis nem akar úgy harcolni.

Ez a probléma valós, és egy lehetetlen helyzetet idéz elő. Az egyik oldalon ott állnak a véres kezükben vértől csöpögő bézbólütőt lóbáló, mindenre elszánt és semmitől vissza nem riadó fideszes bűnözők. A másikon pedig a csendesen fintorgó, nyugatiasan civilizált normálisék, akik gyűlölik az erőszakot. Ez Orbánnak egyszerűen szuper, hiszen ő látszik erősebbnek, az ő hangja hallatszik, és senki nem tud ellenvéleményt megfogalmazni. 

Ez a lényeg. A ketrecbe belépve a lehetőségek beszűkülnek: vagy megadjuk magunkat és elfogadjuk a vereséget, vagy szembefordulunk a másikkal és harcolunk. Olyan eszközzel, amivel meg tudjuk őt sebezni.

Én ezért örülök az EzaLényeg.hu feltűnésének. Mert végre azt érzem, hogy ez itt nem a kényszeres középenállás, nem az egyrészt-másrészt mániája, nem a kiegyensúlyozottság kiszolgáltatottsága - hanem a progresszív értékekért korrekt, de harcos módon való kiállás terepe. Egy pálya, ami nem a Fidesznek lejt. Régóta hiányzott már, és nagyon jó, hogy végre itt van!

Remélem, megerősödik és segíteni fog abban, hogy Budapest és az ország megszabaduljon a nemzetvesztés fideszes bábjaitól. Mert ezeknek, és az általuk megalkotott embertelen és igazságellenes rendszernek végül el kell bukni. És ennek esélye most közelebb van, mint pár héttel ezelőtt.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.31

Egyetemi szinten oktatják a hazudozást a jövő álhírgyárosainak - FFF 35. rész

Az év poénja, hogy a hírhamisításban élenjáró közmédia akar a tények tiszteletére tanítani. 

  • 2020.07.29

Csajos csevegésbe rejti a Pesti Srácok a kőkemény propagandát – FFF 34. rész

A Pesti Srácok leánykülönítménye cukormázba burkolja a Fidesz nemzeti manipulációját. Kitöltési útmutató, csak úgy lazán, csajosan – nekünk felfordult a gyomrunk. 

  • 2020.07.27

Elemzőnek hazudja a pártkatonát a Fidesz-propaganda - FFF 33. rész

A saját párttársaikat is elemzőnek állítják be a Fidesz-propagandában. Így próbálják átverni a magyar embereket. Mutatjuk a valóságot!