Nem Karácsony, hanem Orbán miatt nincs elég pénz a Lánchídra - FFF

Nem Karácsony, hanem Orbán miatt nincs elég pénz a Lánchídra - FFF

Orbán szennymédiája azt próbálja behazudni, hogy Karácsony miatt nem kezdték még meg a Lánchíd felújítását. A valóság persze az, hogy Orbán miatt.

A legnevetségesebb az egészben az, hogy Orbánék propagandabirodalma most azt akarja elhitetni, hogy a Lánchíd pár hét alatt került ilyen állapotba. Pedig a híd felújításának szükségességéről már évek óta lehet tudni. 

Orbán egyik legalpáribb propagandalapja (van pár, de most épp a Lokálról van szó) a napokban azzal a címmel közölt egy írást, hogy "Karácsony hagyja, hogy szétrohadjon a Lánchíd". 

De tisztázzuk: Nem Karácsony Gergely kért mindössze 6 milliárd forintot a kormánytól a híd felújítására, hanem Orbán akkori fővárosi helytartója, Tarlós István. Annak ellenére, hogy ez a 6 milliárd csak a töredéke a költségeknek. 

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) nemrég egy Facebook-posztban úgy fogalmazott, már a kérés idején is nyilvánvaló volt, hogy ez a 6 milliárd nem lesz elég. Majd hozzátették:

Olyannyira nyilvánvaló volt, hogy a felújítást tervező BKK 14,4 milliárd Ft-ot jelölt meg összegként, amelyért a kormányhoz kellene folyamodni, mert ennyi hiányzik. Tarlós maga ijedt meg az összegtől, és attól tartott, a miniszterelnök kidobja őt ha ekkora összeggel áll elő és ő maga találta ki a 6 milliárdot, mint amit remélhetőleg a kormány oda fog adni.

De nem csak a kevés kormányzati támogatás bizonyítja, hogy Orbán miatt tart itt a Lánchíd helyzete. A kormány ugyanis éppen annyi pénzt fog elvonni a fővárostól, amiből évente fel lehetne újítani a Lánchidat.

Bizony. A gépjárműadó maradékának, valamint az iparűzési adóbevételnek az elvétele és a szolidaritási hozzájárulásnak nevezett sarc ilyen brutális kiesést jelent a fővárosnak. 

Ezek a brutális megszorítások legalább 160 milliárdot vesznek el az önkormányzatoktól, miközben a feladatokat náluk hagyja Orbán és bandája. 

Karácsony Gergely egyébként ezzel kapcsolatban Facebook-oldalán határozottan kijelentette:

A Lánchidat nemzeti kincsnek tekintjük, ezért akkor is fel fogjuk újítani, ha beleroskadunk. Márpedig lehet, hogy beleroskadunk, mert a kormány éppen annyi pénzt készül elvonni Budapesttől, amiből minden egyes évben fel tudnánk újítani újra és újra a Lánchidat.

Ezek után próbálják meg a szennylapok azt behazudni, hogy nem Orbán tehet a Lánchíd helyzetéről!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.28

László Imre minden pert megnyert a Fidesz-álhírgyárosokkal szemben – FFF különkiadás

A 888, a Magyar Nemzet, a Pesti Srácok, a Ripost, a TV2 és az Origo is kiírhatja a homlokára, hogy álhírterjesztő csicska.

  • 2020.09.26

A 6 legfőbb indokom, amiért le kell bontani a kétharmados Fidesz-rendszert

Lenne persze 13 okom is, ha annyit akarnék összeszedni. Hosszabban is ki lehetne fejteni, ha lenne értelme. Most inkább csak azt a 6-ot sorolom fel, amit a legfontosabbnak tartok, azokból sem mindent írok le. Ebből is látszik, hogy le kell bontanunk a kétharmadot, mert az nem a magyar emberek, hanem erőszakos szűk csoport, a Fidesz-elit érdekeit szolgálja.

  • 2020.09.21

5 dolog Orbán múltjából, amit szívesen kitörölne, de mi nem feledjük

Több mint 30 éves gerinctelen politikai pályája alatt Orbánnak jó pár olyan ügye volt, amit ma már titkolna. Ezekből szedtünk össze most ötöt.