Nincs kétségünk, mit akar Orbán az új NAT-tal

Nincs kétségünk, mit akar Orbán az új NAT-tal

Az új NAT bevezetésének tervét óriási tiltakozáshullám kísérte a szakma részéről. Miért akarja a Fidesz, hogy ósdi dolgokat tanuljanak a diákok a korszerű ismeretek helyett?

Az új Nemzeti Alaptanterv olyan, mintha a nagyszüleink diákkorát idézné fel. Erőszakosan akarja lenyomni a tanulók torkán azt, amit a hatalom jónak tart, és eltüntetni a nemkívánatos elemeket.

Ebből a gyerekbutító tantervből már csak a fűzfavessző hiányzik, mint javasolt fegyelmezési mód.

Az iskolából úgy fognak kijönni a tanulók az új NAT bevezetése után, mint agyonhajszolt, a magolásban, a butaságok betanulásában lefáradt fiatalok. Egy normális tanterv azt eredményezné, hogy lendületesen, motiváltan térjenek haza egy mozgalmas nap után.

A lélekgyilkoló NAT megfelelési kényszeres, önbizalomhiányos tömeget képez, a tanároktól és az iskoláktól pedig teljesen megvonja a lehetőséget, hogy önállóak legyenek.

Ha elvégzi a sulit egy magyar fiatal, mit fog kezdeni magával ebben a világban?

Annyi biztos, hogy

  • gondolkodni nem fog, hiszen erre a képességre nem tanítják meg
  • kreativitást, önállóságot nem látunk majd tőle, mert az iskolában csak azt mondták meg neki, mit csináljon, de azt nem, hogy miként legyen találékony
  • nem fogja tudni az alapvető közgazdasági, informatikai ismereteket, fogalma nem lesz, hogyan írja meg a saját önéletrajzát és miként viselkedjen egy állásinterjún

Ami pedig a legfontosabb:

Nem fogja majd érdekelni, ha a kormány csorbítja a demokratikus jogait, korlátozza a szabadságát, mivel egy ilyen iskolarendszerben soha nem tapasztalja meg, mit jelent a szabadság!

Orbán egy dolgot akar: kinevelni azt a generációt, amelyik bólogató kutyaként követi a NER utasításait, nem lázad, nem tüntet, csak hallgat, tűr és elvisel. Ez a Fidesz Magyarországa!

A PDSZ közben sztrájkra készül a NAT miatt.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.21

5 dolog Orbán múltjából, amit szívesen kitörölne, de mi nem feledjük

Több mint 30 éves gerinctelen politikai pályája alatt Orbánnak jó pár olyan ügye volt, amit ma már titkolna. Ezekből szedtünk össze most ötöt.

  • 2020.09.18

Breaking! Orbán önkritikát gyakorolt!

Péntek reggeli propagandainterjújában kijelentette: a koronavírus második hullámát külföldről hozták be. Mindezt azok után, hogy nemrég még ő is az Adrián nyaralt.

  • 2020.09.14

800 forintos almával zsonglőrködik Varga Judit, aki férjével 6 milliót keres

Miközben nyilvánvalóan aranyosnak szánták az igazságügyi miniszter posztját, eléggé mellément. Kicsit undorító, ahogy olasz dizájner blúzában mosolyogva zsonglőrködik a hazai gyümölccsel, amit a magyarok nem tudnak megfizetni.