Orbán Mülleren keresztül fenyíti a budapestieket

Orbán Mülleren keresztül fenyíti a budapestieket

Most úgy tűnik, a budapestiek lesznek a hibásak a járványért, nem a megkésett és elrontott védekezés. Megszokhattuk már Orbántól, hogy a Fidesz bűneit és hibáit vagy letagadja vagy másra keni rá. Most Müller Cecílián keresztül fenyegeti a fővárosiakat.

Aki hallgatja az Operatív Törzs online tájékoztatóit, vagy elolvassa a közmédia ezekről szóló tudósításait, biztosan felfigyelt arra, hogy Müller Cecília napok óta oltja a fővárosiakat. Arról beszél, hogy Budapest fegyelmezetlen, vírusgóccá válhat, a budapestieknek többet kellene tenniük a védekezésben.

A hitelesség kedvéért szóról-szóra leírtuk azokat a részeket, ahol Cecília asszonyság megszólít minket, fővárosiakat. Ezeket alább csak úgy iderakjuk, akinek lenne kedve inni ezeket a csodás mülleri szavakat.

  • Vasárnap arról beszélt, hogy a legtöbb fertőzött a fővárosban van, ennek ellenére az a tapasztalat, hogy sokan nem veszik komolyan a kijárási korlátozásokat, mások pedig nem képesek értelmezni azt az időablakot, amikor el szabad menni a boltba. A nyugdíjasokat és a fiatalokat emelte ki, őket külön is leszidta, mert szerinte beszélgetnek és csoportokba verődnek.
  • Hétfőn egy kicsit másra terelte a szót, és az autósokat kezdte dorgálni. Azt mondta, fegyelmezetlenek. Hogy tapasztalatuk szerint nagyon sok lett az autó a fővárosban az ingyenes parkolás bevezetése után, pedig ez nem szabadság, hanem szigorítás, hogy akinek nem muszáj, ne menjen tömegközlekedéssel.
  • Kedden egy kicsit tágabbra húzta a leszidást: szerinte Budapest válhat a járvány gócpontjává, ha továbbra is úgy viselkedünk, ahogy. Súlyos következményeket említett. Azt is mondta, mindenki jól vésse az eszébe, hogy Budapestre koncentrálnak, rajtunk a szemük, és további szigorítások lesznek a szabályokban. 

Látszik tehát, hogy a Fidesz most arra játszik, hogy a budapesti embereket tegye felelőssé azért, ami egyrészt természetes, hiszen Budapesten a legnagyobb a népsűrűség. Másrészt azért is minket hibáztatnak, amit ők kóklerkedtek el az elején, és persze mindazért is, amit azóta hibát hibára halmoztak. Sőt, természetesen a bűneikért is mással akarják elvitetni a balhét.

Nincs kétségünk: Mülleren keresztül Orbán fenyegeti a fővárosi polgárokat! Csakhogy mi, budapestiek nem vagyunk hülyék, nem nyeljük le a sértéseket, és nem ijedünk meg a saját árnyékunktól.

Pontosan tudjuk, hogy a Fidesz a mi városunkat nem szereti, gyanúsak vagyunk neki, erővel akar minket lenyomni. De nem hagyjuk. Ezért is kergettük ki őket októberben az önkormányzatokból. Ha pedig minket tesz meg az ország bűnbakjának, amikor majd a dilettáns válságkezelésért hibáztatni akar valakit, rohadtul nem fogunk csendben maradni, hanem elzavarjuk ezt a bűnbandát oda, ahová való.

És akkor a szó szerint kiírt szavak Müllertől:

Április 5., vasárnap

"A mai napon különösen is a budapestiekhez szeretnék szólni. Hogyha elemezzük az adatainkat amelyeket önök is láthatnak a koronavírus holnapon, egyértelműen kiderül, hogy a legtöbb fertőzött a fővárosban van. Ez az összes igazolt fertőzöttek 42 százaléka Budapesten, hogyha Pest megyét is még bekapcsoljuk ebbe a körbe, az elemzés során, akkor a budapestiek a fővárosi terület, illetve Pest megyét is hozzá számolva az összes igazolt fertőzöttek 62 százalékáról beszélünk. Ezek rendkívül fontos adatok. Hogyha valaki nézi a térképet, Magyarország megyéinek az állását, akkor láthatja, hogy itt egy halmozódást tudunk regisztrálni. Tehát nagyon nagy a kockázata annak, hogy a fővárosban berobban a járvány. Kérem, hogy fokozott fegyelmezettségükről és együttműködésünkről biztosítsák a magyarországi embereket, hatóságokat és minden védekezésben együttműködőt.

Látjuk azt, hogy ez, amit elmondtam, ez a százalékos mérték, a fertőzöttek elhelyezkedése Magyarországon belül, most rendkívüli mértékben a fővárosra és Pest megyére koncentrálódik. Nagyon-nagyon fontos az, hogy még szorosabb együttműködést, még sokkal fegyelmezettebb magatartást várunk el a fővárosiaktól, a budapestiektől. Kérem, hogy ne lazítsanak azokon az intézkedéseken, amelyeket meghozott az Operatív Törzs.

Azt tapasztaljuk sajnos, hogy sokan nem veszik komolyan ezeket a kijárási korlátozásokat. Rosszul értelmezik azt az időintervallumot, amit biztosítunk azok számára, akik valamilyen halaszthatatlan okból el kell hagyniuk az otthonukat. Ez nem azt jelenti, hogy ebben az időszakban korlátlanul mászkálhatunk az utcán. Ez azt jelenti, hogy azért nyitottuk ilyen szélesre ezt az időablakot, hogy ne találkozzanak akkor az idősek sem egymással. Ez nem a beszélgetések ideje, ez az az időintervallum, amikor gyorsan elvégzi a dolgát, és visszatér az otthonába, de ha teheti, akkor még ezt se tegye."

(...) "Kérem a fiatalokat, hogy az összeverődve csoportosulásokat szintén kerüljék el, mert az igaz hogy az ő megfertőződésük esetén vélhetően enyhébben zajlik a betegség, ők viszont az átadói lehetnek ennek a betegségnek. Tehát rájuk ez a szabály ugyanúgy vonatkozik. Kérem, hogy a csoportosulásra nagyon figyeljünk, és nagyon ügyeljünk arra a szociális 1,5 méteres távolságra, amit hetek óta mondtunk, kérünk, javaslom és most már nyomatékosan meg is fogunk követelni."

Április 6., hétfő

"Szeretnék még a mai napon ráirányítani figyelmet, hogy a tegnapi naphoz hasonlóan természetesen egy nap alatt semmit nem változtak azok a szám adatok, azok az arányok, amelyek Magyarország területének a fertőzöttséget mutatják. Továbbra is nagyon kiemelten vezet Budapest főváros és Pest megye együtt véve. Ők több az minta összes nyilvántartott fertőzöttnek a kétharmadát teszik ki. Tehát azok a szabályok, azok nagyon szigorúan betartandók továbbra is, amelyeket alkottunk annak érdekében, hogy megvédjük a főváros lakóit és Pest megye lakóit. (…)

Azt szeretném kérni, amint hallottuk az imént is, hogy a parkolás térítésmentessé tétele ne jelentsen egyfajta lazítást. Ez azt a célt szolgálja, hogy a tömegközlekedési eszközöket ne kelljen igénybe venni azoknak akik munkába sietnek, vagy rendkívül fontos dolgukat, halaszthatatlan dolgukat intézik. Nagyon sok lett hirtelen az autó a fővárosban, és ez egy kicsit olyan érzést kelt bennünk, mint hogyha egy fajta szabadságot jelentene ez az elmúlt időszakhoz képest.

Ez nem így van, ez a lehetőség, ez éppen azt a célt szolgálja, ez egy eszköz arra, hogy ne a tömegközlekedést kelljen igénybe venni. Kérem szépen ezeket az intézkedéseket komolyan venni és a helyükön kezelni! Semmit nem lazítunk, mert a járványos fokozatosan terjedt, minden intézkedést meg kell továbbra is tartani illetve az aktuális járványügyi helyzetnek megfelelően kiegészíteni, módosítani."

Április 7., kedd

"…láthatjuk a térképen, amennyiben önök is megnézik a honlapunkon a térképet, hogy egyértelműen a fővárosra koncentrálódik a betegség nagy tömege. Hogyha csak a fővárost nézünk, akkor a fertőzöttek több mint 40 százaléka fővárosból kerül ki. De hogyha az agglomerációt is nézzük Pest megyét is belevesszük ebbe a képbe, akkor már több mint 60%-ról beszélünk. (…)

Ezek az adatok egyértelműen arra hívják fel a figyelmünket, hogy fokozottan tartsuk be azokat a rendszabályokat, amelyeket korábban hoztunk. Kérem, hogy nagyon komolyan vegyék azokat a korlátozó intézkedéseket, amelyek abba az irányba hatnak, hogy a fertőződést, a fertőzés útját annak a fertőződésnek a láncát elvágjuk, tehát egyik ember a másiknak ne tudja átadni a fertőző megbetegedést. Kérem, hogy azokat az időablakokat is, amit jogszabályok, illetve eljárási szabályok meghatároznak. Fokozottan, különös figyelemmel és nagy nagy fegyelemmel tartsák be. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor Budapest egy góccá válhat. És itt a járványnak a súlyos következményeivel kell szembenéznünk. Ez egy rendkívül fontos dolog, amire nem győzöm felhívni eléggé a figyelmet. A megbetegedések száma, ahogy növekszik a tendencia, tulajdonképpen még nem változott az elmúlt időszakban, tehát továbbra is Budapestre koncentrálunk, és ezt kérem hogy mindenki jól vésse az eszébe."

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.28

László Imre minden pert megnyert a Fidesz-álhírgyárosokkal szemben – FFF különkiadás

A 888, a Magyar Nemzet, a Pesti Srácok, a Ripost, a TV2 és az Origo is kiírhatja a homlokára, hogy álhírterjesztő csicska.

  • 2020.09.26

A 6 legfőbb indokom, amiért le kell bontani a kétharmados Fidesz-rendszert

Lenne persze 13 okom is, ha annyit akarnék összeszedni. Hosszabban is ki lehetne fejteni, ha lenne értelme. Most inkább csak azt a 6-ot sorolom fel, amit a legfontosabbnak tartok, azokból sem mindent írok le. Ebből is látszik, hogy le kell bontanunk a kétharmadot, mert az nem a magyar emberek, hanem erőszakos szűk csoport, a Fidesz-elit érdekeit szolgálja.

  • 2020.09.21

5 dolog Orbán múltjából, amit szívesen kitörölne, de mi nem feledjük

Több mint 30 éves gerinctelen politikai pályája alatt Orbánnak jó pár olyan ügye volt, amit ma már titkolna. Ezekből szedtünk össze most ötöt.