A Fidesz 5 elkepesztő kóklersége a koronavírus ügyében

A Fidesz 5 elkepesztő kóklersége a koronavírus ügyében

A Fideszre és Orbánra leginkább az a jellemző, hogy saját érdekeit szem előtt tartva okoz kárt nekünk. A koronavírus-járvány során tett lépéseikből viszont inkább arra tudunk következtetni, hogy egyszerűen csak bénák.

Kezdetben a kormány egyáltalán nem vette komolyan a koronavírus terjedését. Mikor Olaszországban már javában tombolt a járvány, ők még a nemzeti konzultációt emlegették. Múlt hét óta viszont ők sem dughatják homokba a fejüket, viszont így is ballépést ballépésre halmoznak. Nézzük mi volt eddigi 5 legnevetségesebb hibájuk.

1. Nem végeztek vírustesztet fertőzésgyanús embereken.

Volt olyan, amikor valaki egy már fertőzött ember ismerőse volt, vagy érintett országokban járt és önszántából kérte a vizsgálatot, mégsem végeztek rajtuk tesztet. Ezek közül többről kiderült, hogy betegek, de valamikor hozzátartozóik fertőződtek meg. Ez a gyakorlat továbbra sem változott, így valójában sokkal nagyobb lehet a koronavírusos betegek száma, mint a hivatalos adatok szerint.

2. Nem kommunikáltak a fertőzött iráni diákokkal.

A már karanténban lévő iráni diákokhoz nem hívtak tolmácsot, de még angolul tudó személy sem kérdezte ki őket. Ennél fogva nagyon lassan derült csak ki, kikkel érintkezhettek, ami tovább segíthette a fertőzés terjedését. Az irániak tájékoztatást sem kaptak, sőt szappant, kézfertőtlenítőt és vécépapírt sem. De szék sincs a szobájukban, úgyhogy hazugság, hogy székeket dobáltak volna.

3. Nem különítették el a biztosan negatív, a gyanús és a beteg embereket.

Az egyik iráni diákot, aki már két negatív teszten is túl volt, egy új, köhögő és lázas beteggel helyezték egy kórterembe. Sőt volt olyan eset is, amikor az egyik pácienssel közölték, titkolja el, hogy pozitív lett a tesztje, mert nem tudják elkülöníteni. Ezek után végül is már felesleges is tesztelni a többieket, hiszen szinte biztos, hogy megfertőződtek.

4. Hazahívták a karantén alá vont területeken tartózkodó magyarokat.

A római magyar nagykövetség arra biztatta az Észak-Olaszországban tartózkodó magyarokat, hogy minél hamarabb induljanak haza. Ennél rosszabb lépést nem is tehetett volna. Az esetlegesen pánikszerűen hazatérő magyarok nem csak gyorsíthatnák a járvány terjedését Magyarországon is, de saját magukat veszélyeztetnék a fertőzött területeken való utazással. Várjuk a nagykövet lemondását.

5. Beküldik a koronagyanús betegeket orvosuk asszisztenséhez.

Az új rendelkezés szerint továbbra sem a helyi illetőségű kórház infektológia osztályára kell mennie annak, aki a koronavírus tüneteit produkálja. Az újabb rendelkezés szerint nem orvosához, hanem annak asszisztenséhez kell fordulnia. Biztosan úgy gondolják, jobb ha az orvos csak az asszisztenstől kapja majd meg. Meg persze az összes többi beteg is váróban.

Kíváncsian várjuk az operatív törzs újabb bejelentéseit. Reméljük, példát vesznek olyan országokról, ahol nem látszatkormányzás folyik, és valódi intézkedéseket hoznak.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.05

Kutatás: A Fidesz bármely jelöltjét megverné Karácsony Gergely

Ha most tartanák a választást Budapesten, nem lenne ellenfele a köztársaságpárti összefogás főpolgármesterének.

  • 2020.08.05

Átfogó állatvédelmi törvényjavaslatot dolgozott ki a Demokratikus Koalíció

A DK elkészítette állatvédelmi törvényjavaslat-csomagját, amivel hét törvényt is módosítana a párt - közölte Arató Gergely elnökségi tag.

  • 2020.08.05

Mátrai-gate: drágább a szemétválogató, mint maga az erőmű

Máig tisztázatlan, hogy pontosan mennyit szurkolt le az állam Mészáros Lőrinc strómannak a Mátrai Erőműért. Nemcsak a titkolózás óriási, de a kavarás is.