Semjén Zsolt 5 főbűne

Semjén Zsolt 5 főbűne

A leginkább vadászatairól elhíresül Semjén, ahhoz képest, hogy milyen jellegtelen karakter, sok kárt okozott már Magyarországnak. Nézzük meg, mit művelt az évek során ez a csúszómászó.

Semmilyen Zsolt papíron miniszterelnök-helyettes. Valójában csak Orbán egyik legalávalóbb csicskása. Ennek ellenére sok bűnt követett el a magyarok, sőt saját párja, a KDNP ellen is. Ezeket gyűjtöttük most össze.

1. A KDNP-t a Fidesz csicskapárjává züllesztette.

Ha most a KDNP-re gondolunk, azt sem tudjuk, hogy valójában az micsoda. Kis torz kinövés csupán a Fidesz nevű szörnyeteg testén. Sok Fidesz-hívő szerint ők adják a keresztény erkölcsöt a kormányzáshoz. Mi inkább úgy mondanánk, hogy papíron még létezik ez a párt, hogy ennek minden előnyét kihasználhassa az Orbán-rezsim. De hogyan jutottak ebbe a méltatlan szerepbe? Hogyan lett egy eleinte amúgy hagyománytisztelő, mérsékelt, valóban népi érdekeket is képviselő párból ez? A válasz egyszerű, Semjén Zsolt hatalmi törekvéseinek esett áldozatul a párt.

Semjén Varga László pártelnök holttestén keresztül nyomakodott a KDNP elnöki székébe.

Varga László, a KDNP akkori elnöke 93 éves korában tragikus hirtelenséggel hunyt el egy balesetben. Egy kereszténydemokrata fórumon leesett a színpadról, beverte a fejét, és pár nappal később meghalt. Semjén ekkor lépett a képbe, és addig nyomakodott, míg elnöknek választották. A KDNP ekkor indult el szégyenletes útján a Fidesz kiszolgálójaként.

A Kereszténydemokrata Néppárt ma már messziről sem keresztény, a demokráciához semmi köze, néppártnak pedig nevetséges lenne nevezni ezt a törpeképződményt.

Semjén és Orbán együtt nótáznak az egész országot lesújtó 2018-as választási eredményhirdetés után.

 

2. Kódexmásoló szerzetesként írta diplomamunkáit.

A mások szellemi munkáját ellopó politikusok között Schmitt Pál után ugyan csak a második leghíresebb lehet Semjén Zsolt, de azért érdemes róla beszélnünk, hogy hogyan lett belőle doktor. 

Semjén 1997-ben bukott le, amikor a HVG nyilvánosságra hozta, hogy a teológiai doktori disszertációjához sok részt, a dolgozat 40%-át egyszerűen átmásolta más művekből, illetve szó szerinti fordításban közölt. Az eredeti szerzők nevét természetesen elhallgatta.

Később saját magától is lopott. Ami már bevált, az máshol is jó lesz alapon a teológia dolgozatából is sok részt átmásolt az ELTE szociológia szakán írandó szakdolgozatába. De nem csak ez volt az egyetlen a szerző megnevezése nélkül idézett forrásmű.

Semjén saját professzorától, Molnár Attila Károlytól is lopott.

ELTE Társadalomtudományi Karán (ELTE TÁTK) az ügy kivizsgálására felállított bizottság szerint kimondható, hogy Semjén Zsolt súlyos szakmai-etikai vétséget követett el. 

Erre a dolgozatra egyébként az egyik tanártól egyest kapott, mivel semmi köze nem volt a szociológiához.

 

3. Lóháton vonult be Kézdivásárhelyre.

Nem tudni, hogy saját Horthy-nosztalgiája hajtotta-e vagy Orbán parancsára cselekedett-e Semjén, amikor 2013-ban egy az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékező eseményen lóháton vonult be Kézdivásárhelyre.

Valószínű, hogy saját maga előtt is tetszelgett, de célja volt az erdélyi magyarok nemzeti érzéseivel való politikai visszaélés is.

Az ünnepségen felolvasták Orbán Viktor királyi üzenetét is, amivel a Fidesz számára kívánták megnyerni a kormány által félrevezetett határon túli magyarokat.

Egy jellemtelen alak álszent magyarkodása azok között, akiknek ez tényleg jelent valamit. Fotó: Baranyai Ildikó
 

4. Bármilyen aljas törvényjavaslatot benyújt, amit Orbán megparancsol neki.

Orbán bábjai közül nem a legbutább, de biztos, hogy az egyik legjellemtelenebb alak Semjén Zsolt. Rengetegszer igazolta minden méltóságot felülmúló hűségét gazdája iránt. Ennek legfrissebb példája a mintegy a Semjén által benyújtott salátatörvény, ami a járvány ürügyén elvette volna az önkormányzatok önrendelkezési jogát.

A súlyosan antidemokratikus törvényjavaslat végül április 1-i tréfának bizonyult. Még Orbánék sem vállalták ezt a pofátlan lépést.

A törvény végül elfogadott részeiben is rengeteg felháborító elemet tartalmaz. Orbán egyeduralmának megerősítése mellett, milliárdos ingatlanokat ajándékoztak Schmitt Máriának, valamint a főváros ellenzéki vezetését megkerülve lehetővé tette a Városliget további pusztítását.

Egy másik, szintén az éj leple alatt benyújtott törvényjavaslatában Semjén 20 ezer embert lehetetlenít el az által, hogy megfosztja őket közalkalmazotti státuszuktól. 

5. Háziasított szarvasra vadászott Svédországban.

Az urizáló politikusok hobbijai között csaknem annyira gyakori a vadászat, mint a yachtozás vagy a magánrepülőgép. Semjén Zsolt felszínesen hagyománytisztelő profiljába is beleillik ez a tevékenység. Jó keresztényként meg is magyarázta, hogy miért jó nekünk az, hogy ő ezt csinálja.

Példaértékű az, hogy ezt nem zárják be egy trófeaszobába, a villájukba, hanem lehetővé teszik azt, hogy anyagi, szellemi áldozatot nem sajnálva, hogy mindenki számára megismerhető legyen.

A miniszterelnök-helyettes hobbijára az a botrány terelte rá a figyelmet, amikor 2018-ban arról írtak az újságok, hogy Semjén helikopterről vadászott háziállatokra Svédországban.

A vadászbotrány során ment a kormánypárti magyarázkodás a részletekkel kapcsolatban, de nem is ez a lényeg.

A kérdés nem is az, hogy helikopterről lőtt-e, és nem is első sorban az, hogy az a szerencsétlen szarvas mennyire volt háziasított, hanem, hogy miből telt neki erre a több, mint 10 millió forintos vadászkalandra. Illetve, ha nem ő fizetett érte, akkor mit kért cserébe az, aki a számlát állta.

Az összeg minden esetre eltörpül a jövőre megrendezendő vadászati kiállítás 50 milliárdjához képest.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.21

5 dolog Orbán múltjából, amit szívesen kitörölne, de mi nem feledjük

Több mint 30 éves gerinctelen politikai pályája alatt Orbánnak jó pár olyan ügye volt, amit ma már titkolna. Ezekből szedtünk össze most ötöt.

  • 2020.09.18

Breaking! Orbán önkritikát gyakorolt!

Péntek reggeli propagandainterjújában kijelentette: a koronavírus második hullámát külföldről hozták be. Mindezt azok után, hogy nemrég még ő is az Adrián nyaralt.

  • 2020.09.14

800 forintos almával zsonglőrködik Varga Judit, aki férjével 6 milliót keres

Miközben nyilvánvalóan aranyosnak szánták az igazságügyi miniszter posztját, eléggé mellément. Kicsit undorító, ahogy olasz dizájner blúzában mosolyogva zsonglőrködik a hazai gyümölccsel, amit a magyarok nem tudnak megfizetni.