DK: A kormány nevetséges összeget szán a parlagfű elleni védelemre

DK: A kormány nevetséges összeget szán a parlagfű elleni védelemre

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, vegye végre komolyan a parlagfű-allergiások problémáját és kezdje meg komolyan a harcot a súlyosan allergizáló gyomnövény ellen - írja közleményében Oláh Lajos országgyűlési képviselő.

Évről évre súlyosabb a parlagfűhelyzet Magyarországon. Bár az allergiások száma folyamatosan növekszik - már több, mint egymillió parlagfűallergiás él hazánkban - a kormány nem igazán akarja komolyan venni a védekezést és az irtást. Több írásbeli kérdéssel fordultam korábban a kormányhoz, hogy megtudjam, hány hektáron találtak országos szinten parlagfűszennyezettséget, a kormány számításai szerint mekkora veszteség érte a nemzetgazdaságot parlagfű miatt a 2019-es év folyamán és mennyit szánnak védekezésre. A válaszokból süt a kormány nemtörődömsége, az, hogy számukra ez a probléma nem létezik: saját bevallásuk szerint kevesebb, mint 50 millió forintot szánnak az irtásra, miközben Kövér László parlamenti szőnyegére például 200 millió forintot költöttek. 

A kormány kezdje meg a parlagfűírtást!

Felszólítjuk Orbánékat, biztosítsanak forrást és kezdjék el a parlagfű elleni védekezést, óvják meg az allergiásokat a gyomnövényekkel szemben! Oszd meg Dr. Oláh Lajos online sajtótájékoztatóját! 🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Sunday, September 27, 2020

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, vegye végre komolyan a parlagfű-allergiások problémáját és kezdje meg komolyan a harcot a  súlyosan allergizáló gyomnövény ellen.  A kormánynak kötelessége lenne vállalnia, hogy plusz forrásokat biztosít a védekezésre. Ez a kormány azonban arra sem képes, hogy érdemben egyeztessen a civil szervezetekkel, vagy kijelöljön egy parlagfű elleni kormánybiztost, ahogyan azt már többször kérték. Ugyanilyen fontos lenne az irtás ellenőrzésének fokozása, a bejelentés lehetőségeinek széleskörű hirdetése, és az orvosi kapacitás emelése. Mi, európai magyarok továbbra is ezekért fogunk harcolni, és emlékeztetjük a kormányt a kötelességére!

Forrás: DK Sajtó

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.23

Időjárás-előrejelzés

Milyen idő várható ma, holnap és holnapután?
  • 2020.10.21

Tovább romlott a természetes élőhelyek állapota

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség jelentése a természetes élőhelyek csak 15 százalékát sorolja jó, 81 százalékát kedvezőtlen vagy rossz védettségi szintre.

 

  • 2020.10.20

Új, környezetkímélő kukásautók járnak Budapesten

A tízmilliárdos fejlesztést az Európai Unió támogatásával valósította meg Karácsony Gergely baloldali főpolgármester.