Karácsony Gergelyék megmentették a Határ úti Kiserdőt

Karácsony Gergelyék megmentették a Határ úti Kiserdőt

A polgármester és csapata döntött. Nem épülhet autópálya a Ferencvárost és Kispestet elválasztó zöld területre. A Kiserdő megmenekült.

Karácsony Gergely facebook oldalán jelentette be, em engedik, hogy bárki hozzányúljon a Határ út menti Kiserdőhöz.

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa csütörtöki döntése értelmében nem épülhet új út a Kiserdő mentén a fővárosi önkormányzat, az érintett kerületek és a helyi lakosság egyetértése nélkül.
Korábban még a vámpírkormány oplimpiaőrülete idején szó volt arról, hogy Csepel északi részét jó sok közpénzből lebetonozzák, hogy ott olimpiát rendezhessen magának Orbán.

Az oda tervezett Galvani híd miatt kellett volna autópálya szélességű és forgalmú utat építeni a zöldterület helyére. Ettől mentette meg most a helyi lakosokat az ellenzéki polgármester.

(...) nem épülhet olyan új út, ami autópályaként szeli át a várost agglomerációból agglomerációba tartva.

A Galvani híd megépülhet, mivel fontos funkciót lát majd el a közösségi közlekedésben és a belváros tehermentesítésében. Az oda vezető utat viszont az ellenzék javaslatára áttervezik. Az új fővárosi városvezetés környezetvédelmi és városrendezési politikája szerint nem zöldterületen, hanem egy korábbi rozsdaövezet rehabilitálásával kötik össze a hidat a várossal.

Ezzel a főváros eredeti, évtizedeken át aktuálisnak számító tervei valósulnának meg, amely nagy fejlesztési lehetőséget kínálna Külső-Ferencvárosnak is.
A városligeti rombolás és a Római-part tervezett tönkretétele után ez volt a harmadik legirritálóbb fakivágós-betonozós, közpénztemető ökobűntény, amit a Fidesz a budapestiek ellen tervezett.

Szerencsére az október ellenzéki győzelmek után már nem tehetnek meg velünk akármit. 2022 után pedig ismét szabadok leszünk, Orbánékra pedig a jól megérdemelt börtönélet vár.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.24

Időjárás-előrejelzés

Milyen idő várható ma, holnap és holnapután?
  • 2020.09.15

A szeptemberi kánikula után pénteken jön az igazi ősz

A napokban még kiélvezhetjük a meleget, de aztán hűvösebb idő köszönt be. A hétvégén hűvös, de kellemes kirándulóidő várható.

  • 2020.09.14

Karácsony megbízásából Szabó Rebeka komoly eredményt érhet el az állatokért

Karácsony Gergely nem az a politikus, aki a levegőbe beszélne. Fontos kampányígéretét váltja valóra ismét.