Ma már szinte közhely, de nem győzzük ismételni: egy vegán étel is lehet ugyanolyan tartalmas és ízletes, mint a húsos társai.
Azok, akik esznek állati eredetű ételeket, néha rácsodálkoznak, hogy a vegánok is jóllaknak. A tévhitekkel ellentétben nem kizárólag zöldségeket rágcsálnak, hanem változatos ételeket készítenek húspótlók felhasználásával. Egy ilyen menüt mutatunk most be ötletként az ünnepekre.
Fűszeres répakrémleves
Ebben az izgalmas, különleges répakrémlevesben a közel-keleti ízek dominálnak, a garam masala fűszerkeverék mellett kurkuma, koriander, gyömbér és chili ízesíti. Picit pikáns, mégis nagyon könnyed választás, a répa tökéletes levesalap. A zöldség sütőben sül, mielőtt a levesbe kerül, a sütés kiemeli a répa természetesen édes ízét, krémesebbé teszi a belsejét, mindenképpen érdemes kipróbálni. A receptet itt találjátok.
Vegán töltött káposzta
Karácsonyra szuper választás egy tartalmas töltött káposzta. Ha azonban vegán formában készítenénk el, nagyon oda kell figyelnünk a hozzávalókra. Ez nem jelent problémát akkor, ha mindent időben beszerzünk. Jó kiindulási pont lehet ez a recept. (A tejfölt értelemszerűen vegán változatra cseréljük.)
Vegán sütőtökös sajttorta
A vegán "sajttorta" alapját kesudió képezi, amely mellé sütőtökpüré, kókuszkrém és kókuszolaj kerül. Valódi ízbomba az így készült desszert, főleg, ha selymes karamellszósszal öntöd nyakon. Még mindig van hova fokozni az élvezeteket, ugyanis a torta tésztája kekszből áll, tehát egy sütés nélküli édességről van szó, nem lesz vele sok dolgod, ha ezt a receptet használod.