Ez normális? Íme Orbán 5 agyréme a magyar fociról

Ez normális? Íme Orbán 5 agyréme a magyar fociról

Nem új dolog, hogy Orbán Viktor rajong a fociért, kiváltképp a magyar futballért, hiszen egykoron ő is büszkén űzte, most pedig szégyenérzet nélkül pénzeli a hazai labdarúgást. 

A miniszterelnök folyamatosan csekkolja a hazai eredményeket, mindent tud az itthoni fociról és a véleményét is előszerettel hozza nyilvánosságra Facebook oldalán.

Ahol nem titok, hogy a politika mellett a futball is állandó téma, imádja osztani az észt és kritizálni a jelenlegi helyzetet. Ennek ellenére százmilliárdokat költ a hazai labdarúgásra, pedig ezekre az óriási összegekre máshol nagyobb szükég lenne. Mondjuk a egészségügyben. Vagy az oktatásban.

De valószínű csak mi nem értünk ehhez a miniszterelnökösdihez, minden bizonnyal fontosabb volt gigamega skyboxokat építeni Puskás Ferenc Stadion álnéven, mintsem olyasmire költsék a pénzt, mint a CT vagy MR-készülékek.Végülis inkább ezekből legyen hiány, mint futball stadionból.

Utóbbi aktualitása kapcsán elő is vadásztuk Orbán Viktor 5 legjobb kijelentését a magyar fociról, amelyek cseppet sem elfogultak. 

1. "Nagy a lemaradásunk, de nem mozgunk más dimenzióban, senki nem tud olyan okot, olyan érvet mondani, ami lehetetlenné tenné, hogy a magyar futball utolérje a horvátot."

Mindig is bizakodó volt a miniszterelnök a magyar focit illetően, ez a mondat, ami akkor hagyta el a száját, mielőtt a horvátok megnyerték a vb-t, is bizonyítja milyen lelkes e téren. 

2. "Vissza fogunk kapaszkodni a nemzetközi klubfutballban, nemcsak a válogatott, hanem a klubok is sikeresek lesznek."

Orbán ezt a Puskás Suzuki Kupa döntője után nyilatkozta, 2016-ban. Hát, hogy sikeresek lettek-e végül vagy nem, azt mindenki döntse el maga. 

3. "A futballt a nézők, a szurkolók szórakoztatására találták ki. Minden csapatnak az az első számú fokmérője, hogy mennyien kíváncsiak rá, mennyien mennek ki a meccsekre."

Ha ezt valóban így gondolja, akkor kár mérgelődni egy-egy vereség után. És azt azért lássuk be, ez a gondolat kissé messze áll a valóságtól.

4."A magyar futballnak nem lehet kisebb célja, mint megismételni Puskásék sikerét."

Tavaly év etájt tartott beszédében jelentette ezt ki Orbán, amikor átadta a Budapest Honvéd labdarúgócsapat Magyar Futball Akadémiájának új utánpótlásközpontját. Nem viccelünk, elég motiválóan hangzik, de hogy ez valaha sikerülni fog-e, az egy jó kérdés. 

5. "A futball szenvedélyes játék, és a magyarok szenvedélyesen élnek. Ez időnként önsorsrontásban, időnként nagyszerű sikerben ölt testet. "

Ebben az interjúban a miniszterelnök foggal-körömmel védte magyar labdarúgást, annak ellenére, hogy néha azért ő is belátja, van még mit tanulniuk a focistáinknak. Orbán is szenvedélyesen szereti a focit, amivel önmagában nincs is baj. A probléma ott van, ahogyan azt már említettük, hogy ennek a nagy rajongásnak bizony ára van, mert óriási összegekkel támogatja a hazai futballt, ezt pedig bőven lehetne olyan terület(ek)re fordítani, ahol jóval nagyobb szükség lenne rá.

Pedig a FIFA-világranglistán Magyarország visszacsúszott az 52. helyre.

A magyar válogatott két helyet visszacsúszva zsebelte be az 52. sorszámot a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnoki bornzérmes Belgium vezet. A legutóbbi, szeptemberi rangsorhoz képest az első ötben nem történt változás: a belgákat a világbajnok franciák, majd a brazilok, az angolok és az uruguayiak követik.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese legközelebb március 26-án Bulgáriában lép pályára a jövő évi Európa-bajnokság pótselejtezőinek első játéknapján, a hazai együttes az 59. helyen áll a világranglistán. A párharc továbbjutója öt nappal később az Izland (39.)-Románia (37.) összecsapás győztesével játszhat, már közvetlenül az Eb-részvételért.

2010-ben a 42. helyen álltunk, azaz pontosan 10 helyet csúsztunk vissza, miközben milliárdok tömegei mennek el stadionokra. És, hogy pontosan mekkora ez az összeg?

Mindösszesen 348 milliárd forint. 2010. óta a stadionok árából, azaz ebből a 348 milliárd forintból összesen 580 PET-CT vagy 1740 sima CT megvásárlására tellett volna. Ezzel szemben ma Magyarországon nagyjából 110 CT üzemel összesen. Vagyis a stadionok árából meg lehetett volna tizenötszörözni a számukat.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.05

5 titok, amit nem tudtál Donáth Annáról

A Momentum alelnökének videójából több meglepő dolog is kiderül. Mi ezeket nem is gondoltuk volna róla!

  • 2020.06.04

Megvágja Dzsudzsit a klubja, csak nehogy állami támogatásért folyamodjon!

Dzsudzsi arab klubjánál eddig kábé 760 millió forintot keresett évente, ezt vágják most vissza a felére, vagyis a kőgazdag fideszes focista alig 380 millióból kell majd nyomorogjon.

  • 2020.05.29

5 titok, amit nem tudtál Fekete-Győr Andrásról - VIDEO

A Momentum elnöke olyan dolgokat is elárult magáról új videójában, amit nem is gondoltunk volna róla. Mutatjuk az öt legmeglepőbbet.