Vége: Harry herceg és Meghan többé nem használják királyi címüket

Vége: Harry herceg és Meghan többé nem használják királyi címüket

A Buckingham-palota bejelentette, hogy Harry herceg és Meghan többé nem fogják használni HRH (királyi fenség) címüket, és nem kapnak állami forrásokat sem a királyi feladatok ellátására.

Sőt, a királynőt sem fogják hivatalosan képviselni. 

Sussex hercege és hercegnője 2,4 millió fontnyi adót fog visszafizetni a Frogmore Cottage felújításáért, amely továbbra is az Egyesült Királyság családi otthona lesz.

Az új határozat valószínűleg tavasszal fog hatályba lépni.

Erzsébet királynő azt nyilatkozta, nagyon örül, amiért közösen találtak konstruktív megoldást az unokájának és családjának. A végleges döntést hosszú hónapok beszélgetései és tárgyalásai segítségével hozták meg. A királynő hozzátette, Harry, Meghan és Archie mindig is szeretett tagjai lesznek a családjának. Az eddigi odaadó munkájukat megköszönte és hálás, amiért Meghan ilyen gyorsan a család részévé vált. 

A Sussexek nem fogják használni HRH címüket, mivel már nem a Királyi Család tagjai.

A HRH egyébként az "Ő királyi fensége" elnevezést foglalja magába. A királyi család tudósítója úgy fogalmazott, amikor a királyi pár legelőször beszélt arról, hogy mit szeretnének, akkor még csupán arról volt szó, hogy fokozatosan visszalépnek a királyi kötelezettségeik alól, ez azonban nem visszalépés, hanem végleges döntés arról, hogy elmennek. 

Ahogyan Erzsébet királynő fogalmazott, Harry és Meghan a család szeretett tagjai maradnak, de ennyi. Nincs többé királyi cím, nincs többé királyi kötelesség, nincs többé katonai kinevezés, nincs többé túra és Kanadában töltött idejük nagy részében nincs többé állami pénz. 

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.30

Liu testvérek: Pekingből is elhoznák az aranyat!

Otthon edzenek és motiváltan készülnek a következő szezonra, valamint a 2022-es pekingi téli játékokra a Liu testvérek, Shaolin Sándor és Shaoang olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázók.

  • 2020.03.30

Ezért fáj a fejed: 10-15 fokot esett vissza a hőmérséklet 24 óra alatt

Jelentősen visszaesett a hőmérséklet, továbbra is jelentős hőingás várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

  • 2020.03.29

Matthias Horx: Ez nem az apokalipszis, ez egy új kezdet

Matthias Horx, jövőkutató elmagyarázza, hogyan érdemes tekinteni a koronavírus-járvány által okozott krízisre. Szerinte egy teoretikus jövőből visszatekintve egészen másképp élhetjük meg most ezeket a pillanatokat.