DK: miért döntött a Hódmezővásárhelyi Tankerület vezetése a gimnáziumba felvettek számának csökkentéséről?

DK: miért döntött a Hódmezővásárhelyi Tankerület vezetése a gimnáziumba felvettek számának csökkentéséről?

A DK egy nagyon fontos, sokakat érintő kérdésre vár választ. Nem értik, hogy a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője, a felvételi eljárás utolsó pillanatában, a felbélyegzett értesítők kiküldése előtt miért döntött úgy, ahogy. 

Mégis miért látta azt olyan baromi jó ötletnek, hogy a központ alá tartozó több intézményben is vissza kell vágni a felvettek létszámát?

A sajtóértesülések alapján azért, mert ezzel emelkedhet a színvonal. A DK-hoz azonban olyan hírek is eljutottak, miszerint a diákokat, szülőket és tanárokat egyaránt megalázó, önkényesen meghozott döntés miatt a legtöbb intézményben számolni kell átszervezésekkel és elbocsátásokkal. És valljuk be, ez utóbbi sajnálatos módon sokkal valószínűbb. 

Arról már nem is beszélve, hogy a DK továbbra is úgy gondolja: a cél most sem a színvonal emelése volt, sokkal inkább az érettségit adó képzésre felvettek számának csökkentése, hogy minél több alacsonyan képzett pályakezdővel töltsék fel a munkaalapú társadalomnak csúfolt orbáni taposómalmot.
Mindennek tudatában a DK helyi és megyei képviselői sürgősen választ várnak arra, hogy a fenntartó mégis milyen alapon döntött úgy, hogy az utolsó pillanatban korlátozza a gimnáziumba felvett tanulók létszámát, és azzal miért nem foglalkozott, hogy a döntésnek milyen következményei lehetnek a pedagóguslétszámot illetően?

 

Továbbá felszólítják Makó, Szentes és Csongrád polgármestereit, hogy a fenntartói önkény ellenére tegyék a dolgukat, és álljanak ki a megalázott diákok és tanárok érdekei mellett!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.09

Az alpolgármester befolyási körébe került az összes strandbüfé Badacsonytomajon

Addig csavargatták a pályázati feltételeket, amíg ki nem sikerült túrni a korábbi bérlőt.

  • 2020.07.08

Orbán gerinctelen és kicsinyes bosszúja folytatódik Budapest ellen

A főváros még a turizmus támogatásából sem kap Orbán undorító bosszúhadjárata miatt. 

  • 2020.07.03

Ne álljanak a sötét oldalra! - üzente Karácsony a képviselőknek

Orbánék költségvetésének nyilvánvaló politikai célja, hogy tönkretegye a magyar önkormányzatiságot. Ez ellen szólalt fel Budapest főpolgármestere ellenzéki városvezetőkkel együtt.