Fél a keszthelyi ellenzéknek dolgozó nyomda a Fidesz bosszújától?

Fél a keszthelyi ellenzéknek dolgozó nyomda a Fidesz bosszújától?

Nagyon abszurd, pártállami időket idéző dolgok zajlanak Keszthelyen. 

A keszthelyi ellenzék lapját készítő helyi nyomda az utolsó pillanatban törölte magát az impresszumból. Ennyire félnek?

Miután Zalában, így Keszthelyen is a fideszes propagandabirodalom uralja a sajtót, a helyi ellenzéknek lépnie kellett. Annak érdekében, hogy ne csak a fideszes szenny jusson el a keszthelyi emberekhez, a helyi ellenzéket tömörítő Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület saját újság gyártásába kezdett.

Erről az ellenzéki kezdeményezésről már az EzaLényeg is többször írt:

Persze Keszthelyen még ez elé is fura akadályokat gördítettek, ugyanis egy helyi rendelet szerint nem használhatják a város nevét, ezért a Keszthelyi Hírlap helyett a Helyi Hírlap nevet kapta a lap. Persze a fejlécben jelzik, hogy ennek az indokolatlan határozat az oka.

A MagyartNarancs.hu írta meg, hogy, amikor a lap első száma megjelent, az egyik helyi nyomda vezetője megkereste a lap egyik szerkesztőjét, hogy lobbizzon az egyesületnél annak érdekében, hogy ő kapja a megbízást. Bár a szomszéd városból jobb árajánlatot kapott az egyesület, mégis a helyi nyomdát választotta lokálpatrióta megfontolásból.

Aztán nyomtatás után azzal szembesültek, hogy a nyomda a megkérdezésük nélkül letakarta a saját nevét.

A nyomda saját magát cenzúrázta ki az impresszumból és a lapból is. A lapkészítők kérdésére a nyomda tulajdonosa egy magánlevélben azt írta, a nyomtatás előtt nem volt már idő egyeztetni, és nem akart megrendelőket veszíteni, számára az üzleti érdekek fontosak.

Molnár Tibor, a KÉVE önkormányzati képviselője azt is közölte a Magyar Naranccsal, hogy a KÉVE nyomdát váltott és a júniusi szám már a Litográf 95 Nyomdában készül. A nyomdaköltséget a támogatók és a képviselők adják össze, minden más – cikkírás, szerkesztés, tördelés és terjesztés – önkéntes alapon megy Keszthelyen.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.09

Az alpolgármester befolyási körébe került az összes strandbüfé Badacsonytomajon

Addig csavargatták a pályázati feltételeket, amíg ki nem sikerült túrni a korábbi bérlőt.

  • 2020.07.08

Orbán gerinctelen és kicsinyes bosszúja folytatódik Budapest ellen

A főváros még a turizmus támogatásából sem kap Orbán undorító bosszúhadjárata miatt. 

  • 2020.07.03

Ne álljanak a sötét oldalra! - üzente Karácsony a képviselőknek

Orbánék költségvetésének nyilvánvaló politikai célja, hogy tönkretegye a magyar önkormányzatiságot. Ez ellen szólalt fel Budapest főpolgármestere ellenzéki városvezetőkkel együtt.