Kásler megtiltotta: a kórházak nem nyilatkozhatnak a járványügyi helyzetről

Kásler megtiltotta: a kórházak nem nyilatkozhatnak a járványügyi helyzetről

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és parlamenti frakcióvezetője április 17-én levélben 91 kórháznak tett fel kérdéseket.

Kíváncsi volt arra, hogy telephelyenként hány ágyat kellett felszabadítaniuk; hány beteget kellett hazaküldeniük; a hazaküldött betegeken hazaküldés előtt végeztek-e vírustesztet; tájékoztatták-e a betegek lakóhely szerinti önkormányzatait, hogy hazaszállítanak ellátásra szoruló embereket.

Természetesen, a politikus nem kapott válaszokat, minden kórház az Operatív Törzshöz irányította és többen megírták neki, hogy a a veszélyhelyzet ideje alatt járványügyi kérdésekben a kormány és az Operatív törzs kommunikál, mindezt az EMMI utasítására.

A beérkező válaszokból továbbá az is kiderül, hogy Kásler Miklós egy nappal azután, április 18-án, közölte a körlevélben a kórházigazgatókkal az új kommunikációs direktívát, miután az MSZP elnöke feltette a kérdéseit.

Az egyik kórházigazató válaszában olvasható, hogy Kásler

arra hívta fel valamennyi fekvőbeteg ellátó intézmény vezetőjét, hogy a járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet idején valamennyi járványügyi helyzetttel kapcsolatos tájékoztatást az Operatív törzs látja el; ennek értelmében az intézményvezetők nem jogosultak ezzel kapcsolatos tájékoztatást adni.
Az egészségügyi intézményeknek azonban van válasza a feltett kérdésekre. Csak nem tudhatunk róla.
Egy másik kórház igazgatója ugyanis úgy fogalmazott, a kért adatokat a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ, az Emmi illetékes államtitkársága, valamint az Operatív törzs felé napi szinten jelentik. 
A frakcióvezető nem adta fel, kérdéseit megküldte Kásler Miklósnak, Pintér Sándornak és az Operatív törzsnek is április 20-án. Ugyan nem lepődik meg senki, de tőlük azóta sem érkezett válasz.

A válaszok pedig az egész országot érintik és érdeklik, főként a kórházi ágyak feszabadításának mikéntje és miértje. Annál is inkább, mivel maga a vámpír-kormány is ellentétes számadatokat közöl a témáról. Míg az Emmi azt állította, hogy a Kásler Miklós utasítása után a kórházaknak csupán 2 százaléknyi ágyat kellett felszabadítaniuk, addig a felcsúti miniszeterelnök azt mondta, hogy a kiürítés elrendelésekor az ágyak 16 százalékát kellett felszabadítaniuk.

Hát annyi az annyi, Kásler Miklós gyorsan befogta a kórházak száját, mielőtt bármi mocsokra fény derülne. 

via

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.04

Akár napokat is várni kell annak, aki koronavírus-tesztet csináltatna

A HVG egyik olvasója több napos kálvária után tudott csak koronavírus-tesztet csináltatni. Pedig tünetei is voltak, és orvos írta elő a tesztet.

  • 2020.07.28

Romok és drogtanya a kőbányai polgármester lakóparkja mellett

Üszkös romok maradtak a tönkretett teniszakadémia helyén. Már csak a drogosok használják.

  • 2020.07.27

A belvárosi önkormányzatok hatalmas áldozatot hoztak a kiskereskedők megmentéséért

Budapest belső kerületei lemondtak a kisboltok bérleti díjáról, pedig nagy szükségük volna a bevételekre.