5 jel arra, hogy Tarlósnak nyugdíjban a helye

5 jel arra, hogy Tarlósnak nyugdíjban a helye

Tarlós István nem a régi már. Persze ez nem is csoda annak fényében, hogy a nagyvárosokat végignézve a 71 éves tapló főpolgármester a legidősebb polgármester Európában. Össze is szedtük 5 jelét annak, hogy túl öreg már Budapest vezetéséhez, nyugdíjba kéne vonulnia. 

1. Megafonnal üvöltözik

Nem bírja már a stresszt Orbán Viktor hűséges csicskása. Például, ha megkeresi valaki, hogy megkérdezze, miért nem hajlandó kiállni vitára Karácsony Gergellyel, Tarlós minősíthetetlen stílusban, vörösödő fejjel üvöltözni kezd egy megafonba. Már-már féltettük az egészségét a videót látva:

2. Minden teret csak betonnal tud elképzelni

Ha valakinek, akkor az Orbán-báb Tarlósnak nagyon elavult elképzelései vannak a városépítészetről. Fogalma sincs arról, mi történt az utóbbi évtizedekben a várostervezés világában, ő csak a betonhoz ért. Budapest jelenlegi állapota bizonyítja: Tarlós mindent csak lebetonozni tud. Minden fát kivág, minden zöldet megszüntet, amihez csak hozzáfér.

3. A népszavazás fontosságáról alkotott véleménye sem a régi már

Tíz éve, 2008-ban még azt nyilatkozta, hogy "a népszavazás a demokrácia egyik alappillére". Öregségére megváltozott erről a véleménye, hiszen 2010-es hatalomra kerülése óta egyetlen egy ügyben sem kérte ki a budapestiek véleményét. Mondjuk Orbán bábjaként még önálló akarata sem lehet, így nem meglepő, hogy ebben is véleményt váltott. Biztos parancsot kapott rá.

 

4. Azt hiszi, hogy csak ott van meleg, ahol süt a nap

A tragikus minőségben felújított, légkondicionáló nélküli 3-as metró átadása után készített tapló Tarlóssal interjút a HVG. Ebben a főpolgármester arról beszél, hogy "A metró más, mint a villamos, 25 méterrel a föld alatt nem tűzi a nap, miért lenne feltétlenül szükség klímára akkor is, ha nincs rá pénz?". Ha Tarlós haladna a korral vagy emlékezne még arra, mit tanult a műszaki karon, ahová egyetemre járt, tudná, hogy nem a nap az egyetlen dolog, ami hőt termel. Persze Orbán Viktor mögé bújva nyilván nehéz.

5. Lenézi és tárgyiasítja a nőket

Ennek egyik legkézenfekvőbb bizonyítéka egy korábbi beszélgetése Kámán Olgával az ATV műsorán. A tapló főpolgármester minden jel szerint azt képzeli, a nőknek a konyhában a helye, meg az unokaszülés a fő princípiuma. Persze, mára megszoktuk Tarlóstól, hogy egy tapló, aki szánalmas sértegetéssel próbált menekülni a számára kínos kérdések elől. Dehát na. Ez egy kicsit mégis sok.

Tarlós István megöregedett, kiégett és elhasználódott. Ideje, hogy visszavonuljon! Hosszú és boldog életet kívánunk neki, a politika világától jó messze, élvezze békés nyugdíjas éveit sokáig!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.04

Karácsony: Trianon mindannyiunké, magyaroké

Június 4-én 16 óra 30 perckor egy perces közös emlékezésre kérem a budapestieket. Közösségteremtő emlékezésre, nem is csak a múlt miatt, hanem a jövő érdekében - írta a főpolgármester.

  • 2020.06.03

Karácsony Gergely: Ugyanaz az ellenfél, mint eddig

A helyzet javult, de a veszély még nem múlt el. Megint sok múlhat a budapestieken - Karácsony Gergely főpolgármester szerint.

  • 2020.06.02

Karácsony Gergely: Nincs annál fontosabb, hogy valaki szabadon önmaga lehessen!

"Budapest ereje sokszínűségében rejlik." - Karácsony Gergely köszöntője a Pride hónap alkalmából: