A terézvárosi Szinyei tanárai is nemet mondtak a NAT-ra

A terézvárosi Szinyei tanárai is nemet mondtak a NAT-ra

A neves VI. kerületi gimnázium tantestülete is károsnak tartja az új alaptantervet.

Országszerte sorra csatlakoznak a tantestületek a NAT elleni tiltakozáshoz. Rég látott egység látszik kibontakozni a magyar pedagógus társadalomban. Az új alaptantervvel azt biztosan elérte a vámpírkormány, hogy egységes ellenállásra kényszerítette a magyarországi tanárokat. Ebben az egységbe csatlakozott a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanári kara is.

Lehetetlenné teszi az írásbeli és szóbeli kompetenciák fejlesztését

A tanárok szerint az új NAT legfőbb problémája a túlszabályozottság. E-mellett túlzott terhet ró a diákokra. A tartalma pedig fájóan elavult és nem készíti fel a XXI. évszázadra a tanulókat. A tanári szabadság korlátozása pedig már csak hab a tortán a diákok megszívatása mellett.

Sérelmezik a széles körű szakmai konzultáció hiányát

Ahogyan ezt a vámpírkormány szokta, ezúttal sem volt előzetes konzultáció. Pedig ugyan honnan tudná a kormány, hogy mi is történik a magyar iskolákban? Ha nem kérdezik meg sem a tanárok, se ma diákok, de még a szülők véleményét sem. A tanárok költői kérdésére persze tudjuk a választ. Ezt a kormányt csak a saját érdeke és pénztárcája érdekli, a magyar mindennapok egy kicsit sem.

Pénteken 16:00-kor, a Hősök terén lesz újabb tüntetés a vállalhatatlan NAT ellen Budapesten.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.05

A Fidesz-kormány lenyúlja Budapest pénzét

30 éve először állna elő olyan helyzet, hogy nem az állam támogatja a fővárost, hanem Budapest finanszírozza az államot 7 milliárd forinttal.

  • 2020.06.05

BKK: egyre népszerűbbek a kerékpársávok

Egyre többen veszik igénybe a fővárosban kialakított új kerékpársávokat; a forgalmi adatok szerint a Nagykörút lett mára Budapest egyik leggyakrabban használt bringás útvonala - írja a Budapesti Közlekedési Központ.

  • 2020.06.04

Karácsony: Trianon mindannyiunké, magyaroké

Június 4-én 16 óra 30 perckor egy perces közös emlékezésre kérem a budapestieket. Közösségteremtő emlékezésre, nem is csak a múlt miatt, hanem a jövő érdekében - írta a főpolgármester.