Havasi Gábor javaslatai alapján szervezték át a budapesti egészségügyet

Havasi Gábor javaslatai alapján szervezték át a budapesti egészségügyet

Először zsigerből támadott a kormányzati propaganda. Végül megfogadták az egészségügyi tanácsnok javaslatait.

Hetek óta közismert tény, hogy a 70 fölötti generációkra a legveszélyesebb a koronavírus-járvány. Az ő megóvásuk van most a legtetején a teendők listájának. Különösen nehéz helyzetet teremt ez az egészségügyben. Hiszen az orvosok és ápolók jelentős része tartozik ebbe a korosztályba.

Egységes alapellátás és telefonos ügyelet.

Havasi Gábor még korábban javasolta, hogy a 65 év feletti háziorvosok telefonon ügyeletet vállaljanak. A fiatalabb orvosok pedig közösen szervezzenek járóbeteg centrumokat a városban. Ezt akkor nem támogatta a kormány. Sőt, ellentámadásba lendültek, és azzal vádolták az egészségügyi tanácsnokot, hogy járvány idején akarja utaztatni a betegeket. Most azonban a kormányhivatal utasítása alapján úgy tűnik, mégis megfogadják a budafoki politikus javaslatait. Ahogy Havasi fogalmazott:

Ebben a krízisben csak üdvözölni tudom, hogy a mi javaslatunkat tartják irányadónak, annak ellenére is, hogy a lakájmédia azokért inkompetensnek nevezett bennünket.

Jó lenne, ha a kormány járvány idején nem az ellenzék legyőzésével lenne elfoglalva, hanem a vírus ellen küzdene.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020. március 30.

Karácsony: nagyvonalú és nemes gesztus Soros adománya

Jó lenne, ha ezt az adományt kicsinyes és méltatlan félremagyarázások helyett mindenki annak látná, ami: egy nagyvonalú és nemes gesztusnak, érdemi segítségnek - tette helyre a fanyalgókat Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020. március 27.

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.

  • 2020. március 26.

A BKK menetrendje alkalmazkodik a járványhelyzethez

Április 1-től új, a csökkenő utasszámhoz igazodó menetrend lép életbe a budapesti tömegközlekedésben. Ennek a szombati menetrend lesz az alapja.