Köszönetet mondott Déri Tibor: megalakult a közgyűlés

Köszönetet mondott Déri Tibor: megalakult a közgyűlés

Az újpesti közgyűlés is megalakulni látszik, tegnap Facebook-posztban ismertette a legfontosabb tudnivalókat a friss polgármester, Déri Tibor. 

Bejegyzését a kampányidőszakra való visszaemlékezéssel kezdte meg, majd bejelentette: most kezdődik el egy új ciklus. 

Arra kérte a megválasztott képviselőket és a kerület közgyűlését, hogy mind a százezer újpesti polgárt képviseljék az elkövetkezendő öt évben, hiszen ő is ezt fogja tenni a kerület polgármestereként. 

Déri köszönetet mondott a választási bizottságnak, amiért október 13-án mindneki egyenlő eséllyel indulhatott. Köszönetet mondott az őt támogató pártoknak, jelölteknek és aktivistáknak, amiért minden energiájukat és idejüket beletették egy sikeres és rendszerváltó kampányba. Végül köszönetet mondott a családjának, amiért türelemmel és végtelen támogatással segítették őt a nehéz időszakban. 

A polgármester megírta, hogy új fejezet nyílik Újpest és lakosainak életében, és hozzátette, a városháza megnyitotta kapuit az emberek előtt.

Szeretné megváltoztatni a jelenlegi politikai képet, hogy egy újabb politikai kultúrát honosítsanak meg, ahol végre a politika dolgozik az emberekért. Kijelentette, hogy felül fogják vizsgálni Újpest városközpont átépítésének terveit, ugyanis hiányolják belőle a zöldet és a lelket. 

"Mindent megteszünk, hogy visszaszerezzük az Ady Művelődési Központ telkét az újpestieknek, hogy azt akár új környezetben birtokba vehessék! Megvédjük zöldfelületeinket, így a Farkas-erdőt és a káposztásmegyeri zöldterületeket az értelmetlen beépítésektől. De az újpesti média sem lesz tovább a hatalom szócsöve. Az Újpesti Közéleti Televízióból egy színvonalas, a vitáknak és a kritikának helyt adó, az újpestiekért dolgozó médiát alakítunk ki. Továbbá harcolni fogunk a tisztességes, 21. századi ellátást biztosító egészségügyért is, melyhez ugyancsak kérem mindenki támogatását."

Déri Tibor a kormánypártok képviselőinek segítségét és támogatását kéri, hiszen ezen munkákat nem tudják és nem is akarják elvégezni egyedül.

A polgármester szeretné bebizonyítani, hogy a poltikai nem a poltikusokról és azok harcairól, csatározásairól szól, hanem a lakosokról, emberekről és a problémák közös leküzdéséről. 

 

 

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.05

A Fidesz-kormány lenyúlja Budapest pénzét

30 éve először állna elő olyan helyzet, hogy nem az állam támogatja a fővárost, hanem Budapest finanszírozza az államot 7 milliárd forinttal.

  • 2020.06.05

BKK: egyre népszerűbbek a kerékpársávok

Egyre többen veszik igénybe a fővárosban kialakított új kerékpársávokat; a forgalmi adatok szerint a Nagykörút lett mára Budapest egyik leggyakrabban használt bringás útvonala - írja a Budapesti Közlekedési Központ.

  • 2020.06.04

Karácsony: Trianon mindannyiunké, magyaroké

Június 4-én 16 óra 30 perckor egy perces közös emlékezésre kérem a budapestieket. Közösségteremtő emlékezésre, nem is csak a múlt miatt, hanem a jövő érdekében - írta a főpolgármester.