Mit szólna Tóth József, Újpest díszpolgára az új NAT-hoz?

Mit szólna Tóth József, Újpest díszpolgára az új NAT-hoz?

Tóth József magyar királyi tanfelügyelő, Újpest egykori díszpolgára forog a sírjában. Emlékének megcsúfolása az új Nemzeti alaptanterv.

Szomorú belegondolni abba, hogy már az 1800-as évek végén is fejlődőbb, felvilágosultabb oktatási rendszer működött Magyarországon, mint amit a Fidesz jelenleg próbál lenyomni a torkunkon.

Tóth József újpesti díszpolgár nevéhez fűződik, hogy a kormány nagy költséggel 45 állami iskolát és 14 kisdedóvó-intézetet állított fel, illetve 300, majd 400 forint jutalmat adott a magyar nyelv tanításában érdemeket szerzett tanítók javára.

Ehhez képest a tanárok most éhbérért dolgoznak és az iskolák rémes állapotban vannak.

Az újpesti iskolák akkor szabadságot, fejlődést, támogatást kaptak, most kényszerítést, megalázást, fenyegetést sózna rájuk az állam. A Fidesz olyan korszakba taszítaná az iskolarendszert, amit felemlegetni is borzalmas.

Helyben az önkormányzatok és az iskolák megpróbálhatnak tenni azért, hogy mindez ne így legyen.

Ugyan Tóth József forog a sírjában, Újpest jelenlegi vezetése alkalmas arra, hogy autonómiát és védelmet biztosítson az iskoláinak.

Reméljük, minél több újpesti pedagógus csatlakozik majd az országos sztrájkhoz.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.

  • 2020.03.26

A BKK menetrendje alkalmazkodik a járványhelyzethez

Április 1-től új, a csökkenő utasszámhoz igazodó menetrend lép életbe a budapesti tömegközlekedésben. Ennek a szombati menetrend lesz az alapja. 

  • 2020.03.25

Karácsony: csak a többség által támogatott döntéseket hozok meg

Karácsony Gergely a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva csak olyan döntéseket hoz meg, amelyeket a testület többsége támogat. A főpolgármester ezt szerdán közölte a Facebook-oldalán közzétett videójában.