5 lakó is koronavírusos egy budapesti idősek otthonában

5 lakó is koronavírusos egy budapesti idősek otthonában

A Pesti úti Idősek Otthona 5 lakójának is pozitív lett a koronavírus tesztje. További 13 lakón jelentkeztek tünetek. Mindannyian kórházba kerültek. A többieket tesztelik.

Karácsony Gergely, főpolgármester jelentette be, hogy egy budapesti idősotthon 5 lakójáról is bebizonyosodott, hogy koronavírussal fertőzött. Koronavírus tesztjük pozitív lett.

További 13 emberen jelentkeztek a fertőzés tünetei. Ők is kórházba kerültek.

A XVII. kerületi Pesti úti Idősek Otthonában a főváros összes többi időseket gondozó szociális intézményéhez hasonlóan látogatási tilalom van érvényben. A személyzet védőfelszerelésben dolgozik és mindent fertőtlenítenek. Valószínűleg még az intézmény vesztegzár alá kerülése előtt kerülhetett be a vírus.

Az intézmény fenntartója a Fővárosi Önkormányzat. Karácsony Gergely ezért is viseli szívén az ügyet. Mindent megtesznek az idősek biztonságáért.

Jelenleg nincs az épületben olyan ott dolgozó vagy bentlakó, akinek tünetei lennének.

A főváros saját költségén, magánlaborban tesztelteti az összes bentlakót.

A kórházba szállított betegek állapota kielégítő, beszállításuk óta nem romlott. A további fertőződések megelőzése érdekében minden kórházban ápolt otthonban lakó idős ember csak akkor térhet haza, ha egyértelműen negatív lesz a koronavírus tesztje.

Koronavírus az idősek otthonában

Sajnos megtörtént az, amitől mindannyian tartottunk: 5 idősotthonban élő embert fertőzött meg a koronavírus, további 13 lakó mutat a betegségre utaló tüneteket. Ők mindannyian kórházi kezelés alatt állnak, a Pesti Úti Idősek Otthonában pedig újabb óvintézkedéseket hoztunk annak érdekében, hogy ne terjedjen tovább a vírus. Nagyon fontos, hogy a kórházakból csak negatív teszttel kerüljenek vissza az otthonokba az idős betegek. #Budapest #vigyázzunkegymásra #maradjotthon

Posted by Karácsony Gergely on Friday, April 3, 2020

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.29

DK: A kormány azonnal duplázza meg a családi pótlékot

A koronavírus okozta válság idején, a folyamatos drágulás ellenére a jövedelem nélkül maradt kispénzű családokat nem segíti a Fidesz-kormány.

  • 2020.09.29

Ocsmány dolgot tett Czunyiné férje: ennél mocskosabb szöveget a legalja kocsmában sem hallani

Hogy veszi a bátorságot, hogy így beszéljen nőkről és kisebbségi csoportokról?

  • 2020.09.29

Orbán 15 milliárd forinttal ajándékozta meg egyik ázsiai diktátor haverját

Mélyponton a forint, egekben az infláció, drágulnak az élelmiszerek és a benzin, a nyugdíjak és a családi pótlék nem növekszik. A Fidesz-kormány közben keleti diktátoroknak tolja a pénzt.