A Fidesz 5 főbűne Heves megyében

A Fidesz 5 főbűne Heves megyében

Nem csak helyi, hanem országos botrányok helyszíne is volt a közelmúltban Heves megye, és mindegyik mögött a Fidesz kisebb, vagy nagyobb, de mindenképpen aljas húzása állt. Visonta, Gyöngyöspata, Eger, Hatvan: kezdjük is a listát.

1. A Mátrai Erőmű esete, avagy közpénzből magánvagyon négy lépésben

Így halmozz fel több milliárdos magánvagyont közpénzből

  1. Megveszed a nyereséges céget hitelből.
  2. A cég fejlesztésre félretett vagyonából kifizeted a hitelt (már itt nullán vagy).
  3. A cég összes maradék vagyonát kiveszed osztalékként (ez már tiszta haszon).
  4. A kifosztott, és immár veszteséges céget felajánlod az államnak, amely „nemzetgazdasági érdekből” meg is veszi, és magasabb árat fizet érte, mint amennyiért te vetted.

Na ezt játszotta el Mészáros „Stróman” Lőrinc és a kormány a visontai erőmű kapcsán. Van kétsége bárkinek is ezek után, hogy ki a végső haszonélvezője az ügyletnek? Szél Bernadett független országgyűlési képviselő különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés kísérlete miatt feljelentést is tett, de persze a Polt-féle ügyészség tette a dolgát, és bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást.

2. Nem csak kifosztják az országot, de mérgezik is

Jellemző arra, hogy Mészáros milyen gazdája volt a nevén lévő Mátrai Erőműnek, hogy tavaly novemberben többször is az egészségügyi határértéket százsorosan meghaladó veszélyes anyagokkal mérgezték az Erőmű víztározóját, és vele a környéket meg az Erőmű dolgozóit, akik torok- és szemviszketésről, valamint fejfájásról számoltak be, meg arról, hogy elszíneződött a zsebükben a fémpénz. A legszégyenletesebb az, hogy ehhez a hatóságok is segédkeztek, megpróbálták előbb eltitkolni majd elbagatellizálni a történteket. Egyedül annak köszönhetően ismerjük az adatokat, hogy Greenpeace kiperelte tőlük.

3. Kormánypogrom, mint kormányprogram

2020-ra a NER eljutott oda, hogy már a saját állampolgárai ellen is uszít.

A gyöngyöspatai roma fiatalokat 2017 előtt elkülönítve oktatták, rosszabb körülmények között, mint a többségieket. A jövőjüket, a kitörési lehetőségeiket vették el tőlük ezzel. Egy jogerős bírósági ítélet szerint emiatt kártérítés jár nekik. Ebben látta meg lehetőséget a folyamatos ellenségkeresésben lévő vámpírkormány, hisz a migránsozás migránsok hiányában már kifulladóban volt. Előbb csak Horváth László, a helyi fideszes országgyűlési képviselő nevezte ezt az ítéletet igazságtalannak, de hamarosan beleállt a kormány is: még törvénybe is iktatták, hogy nem akarnak fizetni. Maga Orbán Viktor is jól körülhatárolható etnikai csoportokról beszélt a rádióban, akik Soros szervezetek segítségével akarnak munka nélkül pénzhez jutni. Rögtön rittyentettek egy nemzeti konzultációt is, más, szintén cigány-ellenes hangvételű kérdésekkel kiegészítve pl. a börtönkártérítésekről. Szokás szerint összemosták a szezont a fazonnal. Csak a járvány kitörése söpörte el ezt az aljas kampányt, amely alig 11 évvel a rasszista sorozatgyilkosok ámokfutása után lényegében célkeresztet tett a cigányság homlokára.

4. Antiszemita fideszesek Egerben

Persze a rasszizmus már korábban se volt idegen a fideszesektől. Még 2012-ben került nyilvánosságra egy hangfelvétel az egri kulturális bizottság üléséről. A felvételen az hallható, hogy Székhelyi József színművész azért sem léphetett fel a városban, mert "egy SZDSZ-es büdös zsidó". Igen, így, szó szerint. A NER második évében ez egy elfogadható érv volt az egri önkormányzatnál, legalábbis senki nem tette szóvá. A fideszes bizottsági elnök se kérte számon a zsidózó felszólalót, sőt. Nyíltan kijelentette, hogy most megtehetik, hogy politikai hovatartozás alapján válogatják a fellépőket, és megerősítette, hogy felsőbb utasításra tiltották le Székhelyit.

Hát ilyen a fideszes csicskakultúra.

5. A saját városát szívató képviselő

Amit Kocsis Máté kicsinyes bosszújának köszönhetően most Józsefváros és Ferencváros átél, ugyanazt pár évvel korábban megtapasztalhatta Hatvan is. Fontos különbség viszont, hogy amíg Kocsis azért szívatja az általa elvileg képviselt kerületeket, mert ellenzéki polgármestereket választottak, Hatvan végig fideszes maradt. Szabó Zsolt képviselő azért rágott be városára, mert szintén fideszes utódja a polgármesteri székben nem akart a csicskája lenni. Horváth Richárd polgármester kirúgta Szabó beépített emberét, mire Szabó, aki a képviselőség mellett a Fidesz megyei elnöke, és államtitkár is volt, bosszúból elintézte, hogy elkaszálják Hatvan szinte összes uniós pályázatát, és tett arról, hogy a következő választáson már más legyen a kormánypárt polgármester-jelöltje.

Na ez a jellemóriás képviseli Hatvant a mai napig a Parlamentben. Mit mondjunk, nem lóg ki a Fidesz-frakcióból.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.01

Megnyitották a kiskunhalasi konténerkórházat, de orvosokból még mindig nincs elég

A kórházi kezelésre szoruló betegek száma olyan dinamikával emelkedett, hogy a jelenlegi körülmények között a városi Semmelweis kórház már nem tudta biztosítani az ellátásukat. Orvosokat, ápolókat a környező térségekből vezényelnek át.

  • 2020.10.01

Dobrev Klára: A nyugodt időskor nem kell, hogy kiváltság legyen

Október 1-je az idősek világnapja. Az Európai Parlament alelnöke szerint az időseinkkel nemcsak ezen a napon kell törődnünk, hanem az év minden napján. Ez az, amit a vámpírkormány évek óta nem tesz meg.

  • 2020.10.01

Az Alapjogokért Központ mögött álló cégbe dől a lé, de nem tudni, honnan

660 milliós támogatás folyt be az Alapjogokért Központ mögött álló Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. nevű cégbe tavaly - írta meg a korrupciófigyelő K-Monitor oldal.