Orbán uszító ámokfutása generációkat tesz tönkre

Orbán uszító ámokfutása generációkat tesz tönkre

Szél Bernadett és Szabó Szabolcs nem csak a levegőbe beszél. Személyesen látogattak el Gyöngyöspatára. Orbán undorító uszításának a maradványait találták.

Szél Bernadett és Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselők személyesen tájékozódtak a gyöngyöspatai helyzetről. Beszélgettek az új iskolaigazgatóval. Találkoztak a polgármesterrel. Sőt, a roma nemzetiségi önkormányzat és a helyben működtetett tanoda vezetőjével is leültek. 

Facebook-oldalán osztotta meg tapasztalatait Szél Bernadett. A képviselő szerint a felújított iskolából éppen csak gyerekek és tanárok hiányoznak.

Nem igaz, hogy Orbánék megszüntették a szegregációt!

Az is kiderült, a Fidesz-kormány nem szüntette meg a szegregációt. Mindössze annyi történt, hogy az intézményesített elkülönítést spontán szegregáció váltotta fel. Ma már nincsenek külön osztályok, de a tanulók 93 százaléka roma származású.

Senkinek sem jó ez a helyzet.

Óriási baj, hogy nincs semmilyen kormányzati program. Nincs többlettámogatás a hátrányos helyzetű térségekben oktatóknak. De a tanítók toborzására és felkészítésére sem. 

Nincs semmilyen kormányzati törekvés a közös oktatás előmozdítására.

Pedig minőségi oktatás és tanulás nélkül nincs felemelkedés és boldogulás. A vámpírkormány azonban ezt az esélyt elveszi a gyöngyöspatai gyermekektől. Szél Bernadett leírta:

A kormány nem segít, de rombol, mert hergel, miközben az idő megy és egész generációkat fogunk elveszíteni ezután is, a társadalmi szakadék pedig végleg áthidalhatatlanná válik. Lépni kell!

Szabó Szabolcs szerint az iskolában végre jó irányba indultak el a dolgok pár hónapja. Ez pedig a város lakosságának összekovácsolásában is segíthetett volna.

A fideszes ámokfutás miatt azonban ma megint csak nő a feszültség a cigány és a nem cigány lakosok között.

A felülvizsgálat során bármilyen ítéletet is hoz a bíróság a kártérítésekről, a lakosság egyik része azon fel fog háborodni. A helyiek pedig eszköztelennek érzik magukat. Csak sodródnak.

Most azonnal le kéne állítani a konzultációs gyűlöletkeltést. Most azonnal közösségfejlesztőket és mediátorokat kellene küldeni Gyöngyöspatára. De sajnos még akkor is évek kellenének a nyugalom megteremtéséhez.

Mivel a Fidesz-rezsim erre nem hajlandó, beláthatatlan irányba haladnak az események. Ez a Fidesz kormányzásának eredménye Gyöngyöspatán.

Szél Bernadett és Szabó Szabolcs az ATV Egyenes Beszéd című műsorában részletesen mesélt gyöngyöspatai tapasztalatáról. A teljes beszélgetés itt nézhető meg:

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.15

Ellenzék: A kormány nem tett semmit a digitális oktatásért

Azonnali cselekvésre szólították fel az ellenzéki pártok és politikusok a Fidesz-kormányt a digitális oktatás kapcsán.

  • 2020.08.14

Bemutatták a közös jelöltet Tiszaújvárosban

Jakab Péter történelminek nevezte, hogy közös programot alkotnak, és a 2022-es országgyűlési választáson mind a 106 egyéni választókerületben közösen állítanak jelöltet a demokratikus erők.

  • 2020.08.14

DK: Orbánék ismét magukra hagyták a magyarokat

Történelmi pofon hazánknak az az óriási gazdasági visszaesés, ami sújtja hazánkat. Orbánék képtelenek voltak kezelni a kialakult helyzetet.