A rendőrséget uszította Orbán az ellene tüntetőkre

A rendőrséget uszította Orbán az ellene tüntetőkre

A Momentum valamint Hadházy Ákos és Szél Bernadett, független ellenzéki képviselők által szervezett autós tüntetésen a rendőrök büntetik, akit csak tudnak. Félreállították és megbüntették az Orbán ellen dudálókat, de a bicikliseket, gyalogosokat is vegzálják.

Hadházy Ákos, Szél Bernadett és a Momentum immáron második alkalommal rendezett tüntetést a Fidesz-kormány esztelen járványügyi lépései és hatalomtechnikai trükközése ellen.

A rendőrök leállították a tüntetőket, és közlekedési szabálysértésre hivatkozva büntettek.
 
A tüntetők tiltakoznak a kórházak kiürítése, a járvány tetőzésére időzített érettségi és a járványra hivatkozva megszavaztatott diktatúra-törvény miatt.
Egyszerű a logika, a tiltakozást akkor kell csak abbahagyni, ha eredménye van és ez most különösen fontos! - írta Hadházy Ákos.

Orbánról tudjuk, hogy nem nézi jó szemmel a kritikát, mert az nem egyeztethető össze az ő fejében létező alternatív valósággal. Most a rendőrség lépett közbe, hogy a nép elégedetlensége nehogy zavarja a Karmelita kolostor nyugalmát.

A tüntetés előtti sajtótájékoztatóra egy símaszkos provokátort is küldött a hatalom, aki minősíthetetlen hangnemben hazaárulónak minősítette a hazájukért kiálló képviselőket.

Ő is kifejezhette a véleményét, csak megkérték, hogy ne zavarja a sajtótájékoztatót.
 
Az autós demonstráció során, a Clark Ádám téren rendőrök kiállították a sorból a dudáló autókat és "indokolatlan hangjelzésért" szabálysértési eljárást indítottak ellenük. Megbüntették a csengőjét használó biciklist, és természetesen a kormány ellen kitartóan kiálló ellenzékieket is. Szél Bernadett lemondott mentelmi jogáról, így ellene is eljárást kezdeményeznek.


Kassai Dániel beszámolója szerint volt olyan gyalogos is, akit megbírságoltak.


Orbán nehezen bírja a kritikát, ezért mindenkit igyekeznek elhallgattatni.

A hatósági vegzálás ellenére a politikusok sikeresnek minősítették a tüntetést. Az, hogy rendőröket küldtek ellenük mindennél jobban bizonyítja, hogy a hatalom számára kellemetlen, ha emlékeztetik őket a bűneikre.

Ez egyértelműen megfélemlítés, egyértelmű, hogy mire megy ki a játék. Így veri szét a hatalom a véleménynyilvánításunkat. Ez kordokumentum, még ennyit sem bír a hatalom elviselni. Ilyen pitiáner húzásra nem számítottam. A fenét nincsen diktatúra. Visszatért a rendőrállam. - nyilatkozta Szél Bernadett a 24.hu-nak.


Szél Bernadett megígérte, hogy segíteni fognak azoknak, akiket ma politikai megrendelésre megbüntettek.

A politikusnő szerint a rendőrség kirendelése bizonyította legjobban, hogy Orbán fél a bátor emberektől akik felemelik ellene a szavukat.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.29

Már 80 ezren aláírták a "STOP Balaton-törvény!" petíciót

Hatalmas ellenállás alakult. Már csaknem 80 ezren állnak ki a Balaton és természeti kincseinek megóvása érdekében.

  • 2020.05.28

Szabó Szabolcs rámutatott: Orbánék nagyon trükkösen szüntetik meg a válsághelyzetet

Csepel-Soroksár független országgyűlési képviselője szemléletesen mutatta be Orbán trükközését.

  • 2020.05.28

DK: a kormány adja vissza az önkormányzatoktól elvett forrásokat!

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy adja vissza az önkormányzatoknak a koronavírus-járvány során tőlük elvett forrásokat.