A védőfelszerelések után, a lélegeztetőgépekkel is baj van

A védőfelszerelések után, a lélegeztetőgépekkel is baj van

Orbán Viktor fürkészei és portyázói ezúttal a lélegeztetőgépek beszerzésére faragtak rá, ugyanis sikerült olyan gépeket szerezniük, amik maximum otthoni légzésfigyelésre alkalmasak. Nem ez az első eset, hogy alkalmatlan felszerelést kapnak a kórházak.

Orbán Viktor a járvány elején maga jelentette be, hogy portyázókat küldött szét, akiknek az a dolga, hogy a védekezéshez szükséges eszközöket beszerezzék. Úgy látszik nem mindegyik fürkész járt sikerrel, vagy nem értette meg a feladatot. 

A MagyarHang információi szerint több kórház is kapott olyan lélegeztetőgépet, amely maximum otthoni használatra, inkább csak megfigyelésre alkalmas. A ResMed Lumis 150 típusú készülék egy olyan berendezés, amely stabil állapotú, fertőzéses betegségben nem szenvedő páciensek légzésének megkönnyítésére szolgál otthoni, vagy kórházi (NEM intenzív) körülmények között, a gép rögzített nyomáson (CPAP), vagy két nyomásérték között váltakozva biztosítja az oxigént - írja a lap.

 Fotó: Resmed.com

Ezek a gépek alkalmatlanok arra, hogy a koronavírus miatt súlyos állapotba kerülő betegeket lélegeztetni lehessen velük. Több vidéki és fővárosi kórház is kapott a gépekből, melyeknek ára az internetes webáruházakban 750 és 850 amerikai dollár (245-275 ezer forint). Magyarországon nem is forgalmazzák, így karbantartani sem fogja senki. 
"A mi intézményünkbe tíznél is több légzéssegítő gép érkezett, de semmi szükségünk rá. Jobb lett volna, ha azt a körülbelül 3 millió forintot inkább gumikesztyűre költötték volna, azt legalább elhasználjuk".... "Olyan mintha egy ország légvédelmi célokra vitorlázó gépeket szerezne be, és most ezeket próbálnák hatékonyan bevetni" - nyilatkozta a lapnak egy orvos.
Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a Jahn Ferenc Délpesti Kórház olyan védőfelszereléseket kapott, amiknek a dobozára rá volt írva, hogy egészségügyi dolgozók számára NEM alkalmas. A nyíregyházi kórházban a hétvégén ügyeletben lévő ápolóknak szinte ki kell sorsolni kinek jut védőfelszerelés és kinek nem. Olyan eset is előfordult, hogy egy háziorvos hajfestéshez használható kesztyűket kapott.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.11

Extraprofitot zsebel be az állam a mesterségesen magasan tartott lakossági gázárakon

A 2013-as "rezsicsökkentés" kampány óta a vámpírkormány nem csökkentette a lakossági gázárakat. Pedig a világpiaci ár alapján megtehetné.

  • 2020.08.11

Borkai nem kér bocsánatot, sőt, büszke az érdemeire, és tiszteletet követel magának

Úgy tűnik, mintha a volt polgármester azt várná, hogy meghajoljunk előtte.

  • 2020.08.11

Mészáros luxusvillája is viszi a pénzt rendesen

Papíron egy olyan horvát cég tulajdonában áll, ami bevételt semennyi nem tud felmutatni. Kiadást és veszteséget viszont annál többet.