Családokkal kegyetlenkedik a kormány az igazságosságra hivatkozva

Családokkal kegyetlenkedik a kormány az igazságosságra hivatkozva

Zeljko Jovanovic roma jogvédő szerint Kovács Zoltán, a magyar kormány magas rangú tisztségviselője letette voksát a kegyetlenkedés mellett.

Kovács Zoltán, a magyar kormány magas rangú tisztségviselője és a CEU egykori hallgatója letette a voksát a kegyetlenkedés mellett. Az igazságszolgáltatás legyűrése és a szélsőjobboldali szavazók megnyerése érdekében Kovács úr elferdíti a valóságot - írja Zeljko Jovanovic roma jogvédő az Indexen megjelent cikkében.

Az egyik legismertebb európai roma jogvédő szerint a cigány gyerekek évtizedek óta:

  • szegregált oktatásban részesülnek,
  • ha kikerülnek az iskolákból, felróják nekik, hogy nem elég iskolázottak,
  • rosszabb előnyökkel helyezkednek el, vagy el sem jutnak eddig a pontig.

Ennek következtében a roma családok jövedelme kisebb, az életkörülményeik pedig rosszabbak, mint más magyar honfitársaiké.

A magyar kormány ezzel már a kezdetektől fogva jelentősen csorbítja a roma gyerekek esélyeit, akik élethosszig ebben az ördögi körben maradnak, több generáción keresztül.

A Vámpírkormány ezt a rendszert egyszerűen csak igazságosnak nevezi

A gyöngyöspatai bírósági ügynek a fő célja nem a kártérítés megszerzése volt, hanem annak az elismertetése, hogy mindenkinek egyenlő hozzáférése kell legyen az oktatáshoz. Amikor ezt elismertették, a Fidesz előállt vele, hogy túl sok a 400 ezer forintos kártérítés nekik.

Valóban az lenne? Valójában ezeknek a gyerekeknek és a következő generációknak az esélye egy jobb életre, a jövőbeli fizetésük és életkörülményeik alakulása összehasonlíthatatlanul nagyobb kárt szenvedett, mint a kártérítés összege.

Mindeddig a kormány megerősítette ezt a kegyetlen rendszert, de nem beszélt róla. Miért most reklámozzák ezt?

A válasz egyszerű: ezzel a kommunikációval meg lehet szerezni a támogatottságot ahhoz, hogy a kormány az uralma alá hajtsa a bíróságokat, hogy a korrupcióba nyakig merülő kormányzó elit megvédhesse magát és baráti körét. Ez a Fidesz Magyarországa.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

Még a török harcjárműveket is Mészáros üzlettársán keresztül vesszük!

Nem is akármelyik partnerről van szó, hanem az a Szíjj László száll be a tankbizniszbe, akinek a magánrepülőjén rendszeresen utaznak fideszes politikusok és talpnyalók. A szerződés részletei persze titkosak 30 évig.

  • 2020.07.07

Ha a fideszes propagandista nem lenne ilyen buta, most nagyon szégyellné magát

Miért éreznek késztetést a fideszes "szakértők" arra, hogy bebizonyítsák, buták, de legalább hűek a Fideszhez?

  • 2020.07.07

8,5 milliárd forintot kapott a pénzünkből a Lázár János hobbitelkeként működő mezőhegyesi ménesbirtok

A vámpírkormányt nem érdekli a válság. Ha egészségügyre és oktatásra nincs pénz, a haverok kistafírozására akkor is költenek. Lázár János a vidékre elsuvasztott lóügyi miniszter sem járt rosszul.