Jovanovic: meg kell állítani Orbán romaellenes gyűlöletkeltését

Jovanovic: meg kell állítani Orbán romaellenes gyűlöletkeltését

A Fidesz folyamatosan terrorizálja a roma lakosságot. Korábban csak akkor kaphattak közmunkát, ha a Fideszre szavaztak. Fenyegették őket, most uszításba kezdtek ellenük. Nagyon veszélyes, amit Orbán művel - hívja fel a figyelmet az egyik legsikeresebb roma jogvédő, Zeljko Jovanovic.

Ahogy korábban lapunk megírta, Európa legelismertebb politikai portálján is kiállnak Orbán Viktor és a Fidesz cigányellenes gyűlöletkeltése és a bíróságok függetlenségnek felszámolása ellen. Zeljko Jovanovic a Politicóban megjelent cikkében kifejti: hatalma kiteljesítése érdekében Orbán újabb szinteket lép át kampányával, amikor kormánya blokkolja a gyöngyöspatai iskolában elkülönített  roma gyermekeknek megítélt kártérítést.

Zeljko Jovanovic névjegye
Jovanovic a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundation) Roma Initiatives Office vezetője. Ennek az irodának a feladata a romák támogatása abban, hogy jobban bele tudjanak szólni a politikába. Jovanovic életútja példaértékű: olyan szerbiai cigány családból származik, amely kemény munkával küzdötte fel magát a szegénységből a középosztályba.

Zeljko Jovanovic szerint a Fidesz-rezsim retteg hatalma elvesztésétől. Az ellenzék ugyanis Budapesten és sok más fontos városban is győzelmet aratott az önkormányzati választáson. Éppen ezért, immár nem külső ellenségeket generálnak, mint az Európai Unió, Sors György, vagy a migránsok.

Jovanovic: romaellenes rasszista uszítás a Fidesz módszere

Hatalmuk megtartása érdekében most az ország saját polgárai közül vesznek elő egy új ellenségképet - írta Zeljko Jovanovic, aki szerint a romaellenes rasszista uszítás volt a legegyszerűbb módszer. Hozzáteszi: sokat kell tennünk Orbán szélsőséges politikája ellen. Politikai képmutatás helyett erkölcsileg egyértelműen ki kell állni a rasszizmussal szemben.

A Fidesz nem hajlandó abbahagyni a veszélyes gyűlölködést

Orbán és a Fidesz már egy évtizede felhasználja a cigányságot politikai céljaira. A felcsúti miniszterelnök szívtelen módon a nehéz sorsú romákat teszi ellenséggé. Orbán egyik legnagyszájúbb csicskása, Kovács Zoltán reagált az európai roma ügyben meghatározó szavú Zeljko Jovanovic cikkére. Az államtitkár szerint a tanulók, akiknek kártérítés járna, nem teljesítették iskolai kötelezettségeiket. Ez hazugság, és ismét csak gyűlöletkeltés a romák ellen.

Amit a Fidesz művel a cigánysággal, mindennek az alja

A Fidesz még mindig nem hajlandó befejezni a szélsőséges uszítást. Még mindig csak kihasználja a cigányságot. Mindezt a politikai haszon érdekében. Ha kell, gyűlöletkeltésbe kezdenek ellenük. Ha meg épp arra van szükség, megzsarolják őket. Ez a politika, a gyűlöletkeltés már egyszer tragédiákhoz vezetett. Amikor a Jobbik a Gárdát felállította, annak egyenes következménye volt a gyilkosságsorozat, amit romák ellen követtek el.

Jovanovic: a gyűlöletnek nincs helye az európai életmódban!

Európának cselekednie kell ebben az ügyben, nem hagyhatják magára a magyar cigányságot Orbánnal szemben. Orbán Viktor és a szélsőjobboldali terroristák egyaránt azt állítják, hogy védik az európai életmódot. Az európai vezetőknek is világossá kell tenniük, hogy az európai életmód és annak megvédése nem azonos azzal, amit Orbán és más szélsőséges politikusok képviselnek. A politikai vezetőknek ugyanolyan határozottsággal kell reagálniuk a szélsőjobboldali terrorizmusra, ahogy az iszlám nevében elkövetett terrorcselekmények ellen is kiállnak.

Az Európai Néppártnak ki kell rúgnia a Fideszt a pártcsaládból - vélekedik Zeljko Jovanovic. Az EU-nak pedig abba kell hagynia a korrupt és rasszista Fidesz-kormányt támogató pénzek biztosítását - teszi hozzá.

Ha már az egyik legelismertebb roma jogvédő is felemelte a szavát, az EU döntéshozóinak is ideje keményen az asztalra csapni! Nem tűrhetjük, hogy Orbánék meghonosítsák Európában a gyűlöletet és a kirekesztést! 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.08

A Fidesz csicskája lett az egykor lázadó Nagy Feró

Szemen köpné fiatalkori önmaga a mai Nagy Ferót.

  • 2020.07.08

A börtönszökevény Boldog István nekiment az Antifának

Vesztegetés miatt le kellett volna csukni, most mégis jártatja a száját. Bevallotta, hogy a melegeknél csak az antifasiszták ijesztik meg jobban.

  • 2020.07.08

Gusztustalan kérdőívet töltetnek ki a gyermekekkel az Erzsébet-táborokban

A szüleikről kell jelenteniük a gyerekeknek.