Felezik a miniszterek fizetését a járvány miatt - persze nem Magyarországon

Felezik a miniszterek fizetését a járvány miatt - persze nem Magyarországon

Albániában történik épp! Szlovénia után a balkáni országban is úgy döntöttek, hogy a kormány anyagiakban is szolidaritást vállal a néppel. Csökkentették saját javadalmazásukat.

Albániában a vészhelyzetre vonatkozó törvény értelmében a kormány és az önkormányzatok is támogathatják a katasztrófa által érintett embereket.

A kormányfő úgy döntött, a nehéz időkre való tekintettel felére csökkenti a miniszterek fizetését.

Ilyet itthon Orbánéktól hiába is várnánk. Továbbra is extra mértékben megemelt fizetéseket kapnak.

Az elvileg az egészségügyért is felelős emberminiszter, a hetek óta lapító Kásler is jó pénzt kap. Pedig egy normálisan működő kormány normális minisztere ezek után lemondana.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.06

Javaslatot dolgozott ki az MSZP az EU-források felhasználására

Hétpontos javaslatcsomagot dolgozott ki az MSZP az Európai Unió következő hétéves költségvetési forrásainak magyarországi felhasználására - közölte Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője szombati videóüzenetében.

  • 2020.06.06

DK: Szabadstrandot minden balatoni településre!

Törvénymódosítást kezdeményez a Demokratikus Koalíció (DK) azért, hogy minden balatoni településnek ki kelljen jelölnie a területén ingyenesen használható szabadstrandot - jelentette be a párt frakcióvezető-helyettese szombati online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.06.05

MSZP: 46000 magyar hal meg évente, mert rossz az egészségügy

Az újjáépítés helyett a fideszes oligarchák költségvetését nyújtotta be javaslatként a kormány a törvényhozásnak - mondta online sajtótájékoztatóján Korózs Lajos, a parlament népjóléti bizottságának szocialista elnöke.