Joggal félnek a frontvonalba bedobott kórházi dolgozók

Joggal félnek a frontvonalba bedobott kórházi dolgozók

Valós védekezés helyett a Fidesz még most is a kampányolásra helyezi a hangsúlyt. Elképesztő bénázás egy koronafertőzött beteggel. Több orvos és ápoló is megfertőződhetett.

Egy koronavírusos beteg múlt hét szombattól tegnapig volt a Szent János Kórházban. A kórház nem tudott tesztet csinálni rajta, mert nem volt teszt. Az ott dolgozók nem tudták, hogy a beteg fertőzött.
A beteg egyébként először a Szent László kórházba ment vizsgálatra. Előtte sokáig várakoztatták iráni betegekkel összezárva. Tesztet nem végeztek rajta, hanem átküldték a János Kórházba. Ott nem csak teszt nem volt, de karanténnak alkalmas kórterem sem.

A kormány sajtótájékoztatóján megkérdezték az illetékeseket, hogy a kórházi dolgozóknak volt-e megfelelő védőfelszerelése. Nem válaszoltak a kérdésre.

A János Kórház dolgozói 6 napon át voltak kapcsolatban a beteggel. Megerősítették, nem volt megfelelő védőfelszerelésük. A kórházban nem volt koronavírus-teszt. Egy darabot küldtek át a Szent László Kórházból. Csaknem egy hetet kellett rá várni. A fertőzöttel kapcsolatba került orvosok és ápolók továbbra is be vannak osztva szolgálatba. Nem is tesztelték őket.

Ha a dolgozók és a velük érintkezésbe került betegek megfertőződtek, akár a János Kórház lehet a koronavírus-járvány első magyarországi gócpontja.

Ez a tragikomikus eseménysor olyan, mintha direkt megrendezték volna. Ha nem is közvetlenül, de mindenképp a kormányt terheli a felelősség. Ez is benne volt a pakliban, amikor az egészségügy helyett magukra költöttek. Gondoljunk csak bele, hány FFP3 arcmaszk ára kijönne egy felcsúti focista havi 40 milliós fizetéséből. Vagy hány koronavírus-tesztet lehetne venni ex-Rogánné válóbulijának büdzséjéből. Vagy, hogy korrupció nélkül hány lélegeztetőgépet lehetett volna venni 300 millióból.
Ha már a Fidesz és Orbán képtelen kezelni a koronavírus-járványt, tegyük meg, amit csak lehet. Az alábbi cikkben az EzaLényeg.hu összegyűjtött mindent, amit tudnunk kell.

Minden, amit a koronavírussal kapcsolatban tudni kell

2019 végén azonosították az új koronavírust Kínában. Magyarország kormánya veszélyhelyzetet hirdetett ki a vírus miatt. De mi is az a koronavírus? Hogyan kell ellene védekezni?

 

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

Még a török harcjárműveket is Mészáros üzlettársán keresztül vesszük!

Nem is akármelyik partnerről van szó, hanem az a Szíjj László száll be a tankbizniszbe, akinek a magánrepülőjén rendszeresen utaznak fideszes politikusok és talpnyalók. A szerződés részletei persze titkosak 30 évig.

  • 2020.07.07

Ha a fideszes propagandista nem lenne ilyen buta, most nagyon szégyellné magát

Miért éreznek késztetést a fideszes "szakértők" arra, hogy bebizonyítsák, buták, de legalább hűek a Fideszhez?

  • 2020.07.07

8,5 milliárd forintot kapott a pénzünkből a Lázár János hobbitelkeként működő mezőhegyesi ménesbirtok

A vámpírkormányt nem érdekli a válság. Ha egészségügyre és oktatásra nincs pénz, a haverok kistafírozására akkor is költenek. Lázár János a vidékre elsuvasztott lóügyi miniszter sem járt rosszul.