Pszichológusok százai állnak ki Orbán gyűlöletkeltése ellen

Pszichológusok százai állnak ki Orbán gyűlöletkeltése ellen

Olyan szakemberek álltak ki az új, uszító nemzeti konzultáció ellen, akik Orbán Viktorral és csicskáival ellentétben tudják is, hogy mit beszélnek, és nem csak a hatalom érdekli őket. 

Súlyos társadalmi károkat okoz majd az Orbán-rezsim legújabb nemzeti konzultációja.

Ezt a szakmai állásfoglalást tette több száz pszichológus, pszichiáter, és pszichoterapeuta szakember egy petícióban - írta meg a 24.hu. A szakértők úgy gondolják, nagyon nagy baj, hogy megjelenik a gyöngyöspatai kártérítések ügye a kérdőívben. Az ugyanis alkalmas lesz arra, hogy konfliktusokat generáljon és felszínre hozzon meglévő feszültségeket, amelyek akár erőszakba is torkollhatnak.

Orbánék gyűlöletkeltése akár erőszakba is torkollhat!

Mindemellett az intézményes megkülönböztetés gyakorlatát is elfogadottá teszi az, amit Orbánék művelnek. Ez hosszú távra lehetetlenné teszi a békés együttélést romák és nem romák között. Elfogadhatatlan, hogy a konzultáció egyértelműen arra utal: a gyöngyöspataiak nem érdemesek a kártérítésre.

Tüntetés szerveződik a fideszes gyűlöletcunami ellen.

Egyébként nem csak pszichológus szakemberek szólaltak már fel a fideszes uszítás ellen. Közszereplők, politikusok, civilek sora ítélte már el azt, amit Orbánék szavazatszerzés céljából tesznek. 

Ennek részeként február 23-ra demonstrációt is szerveznek a Kossuth térre. A tiltakozáson is az ellen fognak kiállni, hogy Orbán Viktor vagy más fideszesek jogsértő módon beavatkozzanak a gyöngyöspatai kártérítési ügybe. Nem hagyják, hogy rasszista megszólalásokkal megsértsék a bíróságok függetlenségét.

Erősödik a civil ellenállás Orbán gyűlöletpolitikájával szemben

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, Orbán és csicskásai a legaljasabb módon kezdtek rasszista uszításba a cigányság ellen. Ma már persze egyre kevesebben lepődnek meg Orbánék szélsőséges, rasszista beszédmódján, a gyöngyöspatai ügyben intézett megszólalásaikon mégis rengetegen háborodtak fel. Egyértelműen átléptek egy határt. Pártok, közszereplők és civilek sora szólalt már fel az ügyben, és ítélte el Orbán rasszizmusát.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.04

Az MSZP tisztességes béreket és erős dolgozói jogokat, szakszervezetet követel

Mivel a kormány NEM törődik a munkavállalókkal, így az MSZP áll ki értük. Az ellenzéki párt követeli a dolgozók jogainak azonnali helyreállítását, és tisztességes béreket. Az MSZP azt javasolja, hogy a szakszervezetek is gyűjthessenek 1 százalékot.

  • 2020.06.04

MSZP: minden érintettnek azonos összegben járjon a 13. havi nyugdíj

A jó 13. havi nyugdíj igazságos, tisztességes és mindenkinek azonos összegben jár - mondta a Parlamentben Korózs Lajos, a szocialisták képviselője.

  • 2020.06.04

Varga Zoltán: szemfényvesztés a fideszes 13. havi nyugdíj

Szó sincs 13. havi nyugdíjról, ez az intézkedés szemfényvesztés, mert a kormány nem orvosolja a jelenlegi problémákat, az ütemezéssel és az összegekkel ez a lépés nem elég - mondta a Parlamentben Varga Zoltán, a DK képviselője.